Buitenland

Wat is momenteel de goedkoopste elektrische auto?

Wat is de best betaalbare elektrische auto?

Wie met een beperkt budget een elektrische auto wil rijden heeft steeds meer om te kiezen. Qua verbruik en onderhoud is het natuurlijk al veel goedkoper dan een brandstofauto en dan zijn er nog verschillende fiscale voordelen en subsidies. Maar ook qua aanschafprijs is de drempel naar elektrisch rijden lager dan ooit. In dit artikel zetten we de 7 goedkoopste elektrische auto’s onder elkaar die u in 2024 kan leasen.

7. MG5 Electric _ Minder dan 31.000 euro  _400 kilometer actieradius:

We zetten een 7e auto in onze lijst، want deze is echt iets voor Nederlandse en Belgische leaserijders. Een betaalbare elektrische stationwagen bestond nog niet، maar daar brengt de MG5 Electric verandering in. Deze combineert goede prestaties met een royale bagageruimte “480 – 1.399 liter” en een flinke actieradius van 400 km. MG levert 2 versies en het interessante is de vanafprijs، zeker met het oog op de vriendelijke bijtelling voor elektrische auto’s in 2022. Die begint namelijk onder de 31.000 euro.

6. Peugeot e-208 _ 29.900 euro _ 361 kilometer actieradius:

De populaire compacte stadsauto van Peugeot is een volwaardige elektrische auto geworden. En met ingang van dit jaar is de e_208 nog aantrekkelijker dankzij een verbeterd accupakket, waarmee de actieradius is verhoogd naar ruim 361 kilometer. En dat terwijl de vanafprijs laag is gebleven. De e_208 Active staat al op de prijslijst voor 29.900 euro! Standaard met LED dagrijverlichting، 16 inch velgen، climate control، parkeersensoren en een multimediasysteem met seven inch touchscreen valt er nog maar weinig te wensen.

5. Volkswagen e-Up – 26.500 euro – 250 kilometer actieradius:

Terwijl Volkswagen hoge ogen gooit met de ID.3 en ID.4، is de Volkswagen e_Up still going strong. Niet de goedkoopste elektrische auto uit dit rijtje، maar daar staat wel een actieradius van 250 kilometer tegenover.

Bovendien heeft de e_Up een behoorlijke standaarduitrusting met automatische airco، cruise control، Lane Assist en zelfs een achteruitrijcamera.

4. Fiat 500e – 24.950 euro – 180 kilometer actieradius:

Eindelijk is ook een van de meest iconische stadsauto’s ooit in elektrische vorm verkrijgbaar. Voor de elektrische versie van de Fiat 500 hebben de Italianen geen half werk geleverd maar een compleet nieuwe auto gebouwd.

De Fiat 500e heeft vernieuwde looks، een stijlvol interieur، ruime actieradius en zelfs een snellaadfunctie. Er zijn meerdere varianten om uit te kiezen waaronder een drie plus een en cabrio، maar de Fiat 500e Berlina “hatchback” duikt als enige onder de 31.000 euro.

Lees ook:Welke elektrische auto kopen tweedehands ?

3. Smart EQ fortwo – forfour _ 23.999 euro _135 km actieradius:

De elektrische Smart is onlangs vernieuwd maar blijft een van de goedkoopste elektrische auto’s in België en Nederland. Qua vermogen is hij gelijk aan de Renault Twingo Electric، al heeft de Smart een iets kleiner accupakket. De Smart EQ fortwo en EQ forfour zijn er vanaf 23.999 euro. Wie in het stadsverkeer ook van het zonnetje wil genieten heeft voor 3.100 euro extra de cabrioversie.

2. Renault Twingo E_Tech Electric -21.300 euro – 195 kilometer actieradius:

Renault heeft natuurlijk al jarenlang succes met de ZOE، maar sinds kort is ook de Renault Twingo aan de stekker. De kleine Franse instapper brengt het gevoel van de Twingo perfect samen met een elektrische aandrijving، die in totaal 81 pk levert. Met zijn compacte formaat، kleine draaicirkel en regeneratieve remstand is de Twingo Electric “ook wel Twingo Z.E. genoemd” een ideale EV voor wie vaak in de stad moet zijn.

1. Dacia Spring Electric -18.600 euro – 235 kilometer actieradius:

We trappen meteen af met de goedkoopste elektrische auto. De Dacia Spring Electric. Het is de eerste elektrische auto van het merk en tevens de eerste met een vanafprijs onder de 21.000 euro. Maar dat is niet het enige opvallende. De elektrische Dacia heeft vier zitplaatsen، 291 liter bagageruimte en een actieradius van 235 kilometer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button