Nieuws

SuperNova: Obama bezoekt Antwerpen

Ending maart komt de Amerikaanse oud-president Barack Obama naar ons land om een toespraak te geven op het technologiefestival SuperNova. Het zal plaatsvinden voor ongeveer 1.700 deelnemers. Net geen 800 euro is de prijs van een ticket.

De voorpremière van het techfestival SuperNova in Antwerpen (21-22 maart) vindt plaats op zondag 17 maart in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Jürgen Ingels, de oprichter van de organisatie achter SuperNova, Scale-ups.eu, zei: “Ik ben in de wolken om dit unieke evenement te lanceren met zo’n krachtige en inspirerende spreker als president Obama, die in staat was de Amerikaanse economie te verheffen in een tijdperk van grote uitdagingen en veranderingen.”

Na een succesvolle eerste editie in 2018 op het Eilandje, wordt het technologiefestival SuperNova, dat ondernemers en investeerders samenbrengt, volgende maand voor de tweede keer in Antwerpen gehouden. Het bestaat uit een technologiebeurs en een conferentie met bekende sprekers.

De bedoeling was dat het event elke twee jaar zou plaatsvinden, maar de COVID-19-pandemie vertraagde de plannen in 2020 en 2022. De langverwachte tweede editie komt er toch dit voorjaar.

Alhoewel de komst van de ex-president Barack Obama enkele dagen voor het evenement plaatsvindt, heeft SuperNova alvast zijn gedroomde opener weten te strikken. Obama zal “deelnemen aan een gemodereerd gesprek over de uitdagingen waar we voor staan en zijn toekomstige plannen”.

De verklaring van SuperNova geeft aan dat Obama een sterke overtuiging heeft over de voordelen die ondernemerschap kan opleveren, en dat is precies het doel van de conferentie. Het klinkt alsof ondernemen nog steeds de motor van groei is.

Lees ook: Heeft Nikki Haley een kans tegen Donald Trump?

De organisatie wil nog niet zeggen wie het gesprek met Obama zal modereren. Om erbij te zijn, moet iedereen snel een ticket voor SuperNova kopen. Op dit moment kost het 786,50 euro. Jürgen Ingels zei ook: “De eerste 1.700 mensen die een ticket voor het festival kopen, krijgen een plaatsje tijdens de pré-opening.” Ik verwacht dat we tegen het einde van de week dat aantal bereiken.

Wat moet je doen om zo’n enorme naam op je affiche te krijgen? De organisatie houdt de banden met elkaar vast. Obama kreeg enkele jaren geleden 400.000 euro voor een lezing. Zijn echtgenote, Michelle, werd vorig jaar rijker met een lezing van 1 uur in één klap van 750.000 euro toen ze in Duitsland ging spreken. Jürgen Ingels voegde eraan toe: “Al wat ik daarover kan zeggen, is dat er geen halve euro overheidsgeld geïnvesteerd is in de avond met Obama.”

Het wordt ook niet gecommuniceerd over onderhandelingen met de entourage van de ex-president en de veiligheidsmaatregelen die worden genomen om zijn bezoek zo vlot mogelijk te laten verlopen. De burgemeester van Puurs-Sint-Amands, Koen Van den Heuvel, maakte bekend dat hij een vergadering zou houden met de korpschef.

Het is duidelijk dat we dit doen in samenwerking met de federale politie. Door jarenlange begeleiding van NAVO- en Europese vergaderingen hebben ze veel ervaring met dit soort operaties. Alhoewel wij als gemeente ook niet volledig vrij zijn: We kunnen verwachten dat de koning, Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Canadees premier Justin Trudeau in 2021 aanwezig zullen zijn bij Pfizer.
De bekendmaking van Obama’s komst zorgde ervoor dat Van den Heuvels telefoon roodgloeiend werd.

Vorige week werd ik op de hoogte gebracht door de medewerkers van SuperNova met de vraag om het nieuws te pauzeren. Nu het duidelijk is, heb ik de hele ochtend iedereen geïnformeerd. niet alleen journalisten, maar ook inwoners en mensen die nieuwsgierig zijn of ze Obama kunnen zien wanneer hij aankomt.

Voorlopig is dat onduidelijk. Voor degenen die echt zeker willen zijn dat ze de Amerikaanse ex-president van dichtbij of iets verder in de ogen kunnen kijken, is er voorlopig geen beter alternatief dan de spaarpot te vullen.

Lees ook: Pascal Braeckman en zijn vrouw vervullen de rol van “pleeggrootouders”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button