Nieuws

Wat kost een Bugatti in onderhoud in 2024?

Een van de meest beroemde en kostbare sportwagens ter wereld is de Bugatti Chiron. Deze supercar is niet voor iedereen haalbaar. Bovendien zijn er buitensporige vervolgkosten die moeten worden betaald, zelfs nadat je hebt afgerekend.

Zonder belastingen kost een Bugatti Chiron minimaal 2,6 miljoen euro. De bovengrens is open, maar de kosten kunnen boven de 5 miljoen euro uitkomen afhankelijk van de uitvoering en uitrusting. Dat is echter niet alles. Het onderhoud van de Chiron is niet goedkoop, net als het onderhoud van de voorganger Veyron, die 20.100 euro kost en 28 uur duurt.

Maar eerst het positieve: In vergelijking met de Veyron lijkt Bugatti meer aandacht te hebben besteed aan de vervolgkosten, waardoor veel werk voor de nieuwere Bugatti goedkoper is. Het YouTube-kanaal genaamd “The Hamilton Collection” heeft een onderzoek uitgevoerd naar de kosten van een Chiron als je er tien jaar mee rijdt. Conclusie: Het kost nog steeds veel geld.

Lees ook: Wat is momenteel de goedkoopste elektrische auto?

De Bugatti-inspecties zijn slechts het begin:

Informatie verkregen van een officiële dealer van Bugatti Gold Coast in Chicago vormde de basis voor de berekening van de kosten. De auto-youtuber brengt zijn auto daarheen voor reparaties en onderhoud. Hij betaalt jaarlijks 11.550 dollar (10.650 euro) voor het kleine onderhoud, en het grote onderhoud, dat elke vier jaar moet worden uitgevoerd, kost 34.500 dollar (31.500 euro).

In de video adviseert de eigenaar van de auto een aanvullende garantie voor Bugatti. Het ‘all-round ontzorgpakket’ van de fabrikant kost 204.550 dollar (188.550 euro) voor een periode van vier jaar. Het kost ongeveer 70.150 dollar (64.650 euro) als je alleen de beurten wilt inbegrepen. Hoewel het absurd klinkt, gelooft Steve Hamilton dat het in vergelijking met de prijs van het voertuig goedkoop is.

De nieuwe sleutel voor de Bugatti Chiron: 12.550 € :

Als je geen garantie hebt en er iets groters kapot gaat of wanneer je dingen verliest, kan het zeer duur zijn. Om te beginnen met het gebruik van de sleutel: Een nieuwe contactsleutel kost $ 13.650, of € 12.550. Slijtonderdelen zoals remblokken, remschijven en banden zijn ook duur.

Een paar remschijven kost 18.450 dollar (17.050 euro), en remblokken kosten tussen de 4.220 en 6.820 dollar (3.850 tot 6.350 euro) per paar.

Bugatti raadt echter aan om de banden om de vijf jaar te vervangen, mits men voorzichtig rijdt. De eigenaar zegt dat een setje $ 8.500 (7.900 euro) kost. Je moet er rekening mee houden dat de slijtage van je Chiron toeneemt als je sneller dan 410 km/u rijdt. Michelin zegt dat de banden bij een topsnelheid tot 4.110 keer per minuut kunnen draaien.

Bijna acht ton is de prijs van het motorblok:

Wanneer iemand buiten de garantieperiode aanzienlijke schade aan zijn motor of een versnellingsbak heeft opgelopen, zal de schade aanzienlijk zijn.

Een nieuwe transmissie voor de Chiron kost 187.100 dollar, of 171.100 euro. Volgens een Amerikaanse dealer kost een nieuwe 8,1 liter 16-cilinder motor voor een Chiron 860.305 dollar (790.660 euro).

Een tochtje in de Chiron kost echter veel geld, zelfs als alles goed gaat. De duurste “Super Plus” benzine verbruikt ongeveer 37 liter per 110 kilometer in de stad (één op 2,8) en 15,9 liter per 110 kilometer buiten de stad (één op 6,4).

Lees ook: Wat moet je doen als je een nieuwe auto koopt?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button