Nieuws

Mediamarkt ecocheques: 5 verrassende items die je kunt kopen

Heb je ook onlangs ecocheques gekregen van je werkgever en weet je niet wat je ermee moet doen? Vooral lees verder, aangezien het betaalmiddel veel meer toepassingen heeft dan je zou verwachten.

Treintickets:

Weet dat NMBS ecocheques accepteert als je deze zomer op reis gaat. Neem je de fiets liever? Je kunt bij Fietspunt een stalen ros huren of je kunt je eigen tweewieler opknappen. Je ecocheques kunnen ook worden gebruikt als je extra accessoires nodig hebt, zoals een helm, een fietsslot of een fietskar. Het kan interessant zijn om de cheques te gebruiken voor een verblijf op een Green Key-camping als je er meerdere dagen op uit trekt.

Een ventilatiesysteem:

Heb je geen airconditioning in je huis om de warme dagen te overleven? Dan helpen ecocheques, want ze kunnen je helpen bij het kopen van een ventilator of airco met een Europees energielabel vanaf A+.

Diverse winkels zoals MediaMarkt, Krëfel, Vanden Borre, Eldi, Selexion en zelfs internetwinkel Coolblue accepteren het betaalmiddel. Je kunt ook andere energie-efficiënte apparaten kopen, zoals een nieuwe koelkast, diepvriezer, wasmachine of stofzuiger, als de luchtkwaliteit goed is.

Alles wat nodig is voor je tuin:

Plan je een vakantie door te brengen in je eigen tuin? Met je ecocheques breng je ze helemaal tot leven! Tuincentra zoals Aveve, Horta en Intratuin accepteren geld voor bijna al hun producten:
van planten en bomen tot teelaarde en zaaigoed, meststoffen, biologische onkruidverdelgers, gereedschap en houten meubels Je kunt ook je slag slaan bij doe-het-zelfbedrijven zoals Hubo, Gamma en Brico.

Papier:

Het is natuurlijk van cruciaal belang om papierverspilling zoveel mogelijk te verminderen. Maar wil je toch veel documenten printen, kinderen dolgraag tekenen of een feest organiseren waarvoor je veel gedrukte uitnodigingen wilt? Selecteer dan papierwaren met een ecolabel, zoals bij Fnac of Makro.

Wasproducten:

Als je wasmiddel, waspoeder of allesreiniger koopt, ga dan voor een product met een Europees ecolabel, zodat je ook je ecocheques kunt besteden. Ecologische schoonmaakmiddelen poetsen niet alleen goed, maar ze zijn ook milieuvriendelijk. Supermarkten zoals Delhaize en Carrefour bieden een breed scala aan milieuvriendelijke huishoudartikelen aan.

Lees ook: wat kan je kopen met ecocheques in mediamarkt?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button