Buitenland

Is Wise Bank te vertrouwen in 2024?

Wise Bank is een van de beste elektronische banken die er zijn, maar in dit artikel ga ik op basis van mijn eigen ervaring uitleggen hoeveel u kunt opnemen bij een geldautomaat. Hoeveel kunt u maandelijks overmaken aan uw vrienden en familie? Waar kunt u de Wise Bank Visa Card gebruiken? Ik hoop dat je, om dit artikel te begrijpen, elk woord ervan zult lezen, haast je niet om het te lezen.

Natuurlijk moet iedereen vanaf het begin weten dat verschillende landen verschillende limieten hebben voor Wise Bank Visa-kaarthouders, dus let goed op waar u de kaart aanvraagt. Je moet ook je Visa of Mastercard verstandig gebruiken zodat je account niet wordt gesloten en dan stuur je ze zodat ze het geld op de kaart terugbetalen via je Belgische bankrekening.

Maak je geen zorgen, zelfs als je account is gesloten, hebben ze een maximale periode van 3 maanden om het geld terug te betalen. Maar als u dit artikel leest en het op uzelf toepast, wordt uw account niet permanent gesloten.

Wat betreft de Wise Bank-kaart die je op de foto hierboven ziet, die was van mij en werd in minder dan vijf dagen op mijn adres in België afgeleverd. Deze kaart is populair in Europa, het VK, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Singapore en Canada.

Wat zijn de beperkingen voor het gebruik van Wise Card om geld op te nemen bij geldautomaten?

De dagelijkse limiet wordt telkens om middernacht bijgewerkt. U kunt de exacte tijd controleren in de Wise Bank-app. De maandelijkse limiet wordt op de eerste dag van elke maand verlengd.

Wat zijn de opnamelimieten voor Britse en EU-kaarthouders?

De GBP-limiet is gelijk aan de EUR-opnamelimiet voor EU-kaarthouders.

Allereerst wat betreft het overboeken van de ene Wise Bank-rekening naar een andere Wise Bank-rekening, het is aan te raden om geen grote bedragen over te maken. Maar als u geld moet en wilt overmaken, kunt u tot 30.000 euro per maand overmaken. Maar het hoeft niet in één dag, want het maximale bedrag van één dag is 3000 euro.

Geldopname: U kunt tot 1.500 euro per dag opnemen. Maar u kunt wel een bedrag van 4000 euro per maand opnemen. Weliswaar stelt de bank je standaard in op een limiet van 3.000 euro, dus als je de maximale limiet wilt opnemen, moet je deze via de applicatie invoeren en vervolgens aanpassen naar 4.000 euro.

Als u met uw kaart wil betalen in een winkel, is de daglimiet 500 euro en de maandlimiet 4.000 euro.

Online winkelen met Wise Bankpas: De maximale daglimiet is 1.000 euro en 2.000 euro per maand. Maar u kunt het vanuit de applicatie wijzigen om 10.000 euro per dag en 30.000 euro per maand te bereiken.

Waar kan ik mijn WISE-kaart gebruiken?

Over het algemeen kunt u met Wise Card betalen op de meeste plaatsen waar pinpassen worden geaccepteerd. Als u echter van plan bent uw kaart mee te nemen naar het buitenland, kijk dan in de onderstaande lijst voor landen waar u deze niet kunt gebruiken.

Wise Bank Visa Card is niet beschikbaar in de volgende landen:

Afghanistan, Burundi, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Congo, Democratische Republiek Congo, Cuba, Eritrea en Iran. Irak, Libië, Noord-Korea, Rusland, Somalië, Soedan, Zuid-Soedan, Syrië, Venezuela en Jemen.

Hoeveel kost het om geld op te nemen met Wise Card?

U kunt Wise Card gebruiken om geld op te nemen bij geldautomaten over de hele wereld, net als elke andere bankpas.

Afhankelijk van het land van uitgifte van de Wise Bank Visa-kaart worden de volgende kosten in rekening gebracht:

Als uw kaart is uitgegeven in Europa of het VK: u kunt twee keer per maand gratis geld opnemen bij een geldautomaat, zolang het totale bedrag minder is dan 200 £ of 200€.

Maar daarna moet u 0,50 euro of een halve euro per transactie betalen. Dit is een vast bedrag. Maar als u meer dan 200 euro per maand opneemt, wordt er 1,75% in rekening gebracht. En ik vind het erg goedkoop, vooral omdat ze de wisselkoers voor je berekenen op basis van de prijs die je op die dag aan geld opneemt.

Als u een andere valuta gebruikt, is het bedrag dezelfde valuta waarin uw kaart is uitgegeven. Als u geld opneemt in een valuta die momenteel niet op uw rekening staat. Wise Bank brengt namens u een overboekingskost in rekening, maar deze zal ook zeer laag zijn.

Houd er rekening mee dat u uw saldo nog niet kunt controleren bij een geldautomaat, maar dat de Wise-app dit altijd aan u zal laten zien.
Wat als een geldautomaat mij kosten in rekening brengt?

Sommige geldautomaten brengen hun eigen kosten in rekening, die meestal op het scherm van de geldautomaat worden geschreven voordat u begint. Als u extra kosten ziet, kunt u ervoor kiezen om te annuleren en een andere geldautomaat te gebruiken.

Wat als de geldautomaat mij vraagt ​​of vraagt ​​om een ​​andere valuta te kiezen?

Bij sommige geldautomaten moet u mogelijk geld wisselen van de ene valuta naar de andere. Als u Ja selecteert voor deze optie. Ze rekenen vaak oneerlijke wisselkoersen. Dus om extra kosten bij de geldautomaat te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de lokale valuta selecteert waar de geldautomaat zich bevindt.

Registreer bij Wise Bank:

Registreer u bij Wise Bank en koop een eenmalige Visa-kaart voor 7 euro. Klik maar op het blauwe woord.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button