Nieuws

Kan je rijk worden met vastgoed in België?

Met beleggen in vastgoed kun je snel veel geld verdienen. Hoe langer u onroerend goed bezit en hoe meer onroerend goed u bezit, hoe sneller uw eigen vermogen zal groeien. Maar ook in het begin kun je grote stappen maken. Dit is een slimme investeringsvraag.

Onroerend goed is altijd een goede investering geweest en zal dat altijd blijven. Mensen hebben immers altijd grond nodig, zoals een plek om te wonen, een plek om te werken.

Vrijwel iedereen kan in onroerend goed investeren en relatief snel rijk worden. Veel miljonairs doen dit ook; het biedt hen een stabiel platform om hun vermogen verder te vergroten. Met de tips in deze blog leer je welke stappen je moet nemen om vastgoedmiljonair te worden.

Hoe onroerend goed rijkdom brengt:

Onroerend goed maakt je niet alleen rijk. U moet echt begrijpen hoe beleggen in onroerend goed werkt en hoe u er veel geld mee kunt verdienen. In principe werkt het als volgt:

Het huis dat u koopt, kan u een vorm van cashflow opleveren. Als u onroerend goed bezit, kunt u deze aan anderen verhuren, waardoor u een passief inkomen creëert. Dan, nadat je reparaties en andere noodzakelijke uitgaven aan je huis hebt gedaan, houd je een leuk extra maandelijks inkomen over.

Bovendien kan het eigen vermogen dat u in uw huis investeert, inkomsten genereren. Het onroerend goed kan in de loop van de tijd in waarde stijgen. De waarde van onroerend goed stijgt niet in een constant tempo en kan dalen, maar tot nu toe zijn de vastgoedprijzen over de hele wereld blijven stijgen.

Ook het terugbetalen van geleend geld helpt. Als u de lening aflost, wordt het kapitaaldeel dat u aflost hoger en het rentedeel lager. Als u uw bank bijvoorbeeld 1.030 per maand betaalt, kan het beginnen met 730 euro hoofdsom en 330 euro rente, en na 10 jaar is het 880 euro hoofdsom en 180 euro rente. Zo lost u het geleende geld steeds sneller af en stijgt uw aandeel in de waarde van de woning.

Tot slot geniet u van fiscale voordelen. De overheid heeft verschillende regelingen waardoor u bij het kopen van een huis minder belasting hoeft te betalen. Begrijp daarom goed welke mogelijkheden op uw situatie van toepassing zijn.

Het geheim om snel miljonair te worden:

Wil je snel je slag slaan? U kunt verstandig beleggen door:

Onderhandel over de prijs waarvoor u de woning koopt. Dat scheelt al snel duizenden tot tienduizenden euro’s.

Koop een huis in een opkomende wijk. Onderzoek het gebied waarin u onroerend goed wilt kopen en vind de ideale locatie. U kunt sneller winst maken door een woning op een populaire locatie te bezitten.

Kies voor een vaste bovenverdieping: een woning die nog opgeknapt en mooi gemaakt moet worden. U koopt bijvoorbeeld een huis voor 220.000 euro en investeert vervolgens nog eens 52.000 euro. Door reparaties en verbeteringen aan uw huis uit te voeren, kunt u de waarde van uw huis met drie ton of meer verhogen. Resultaat: Je bent rijker, en je krijgt makkelijker leningen voor nieuwe investeringen, iets wat goed van pas komt bij de vierde en laatste tip!

Spreid de kans: beperk jezelf niet tot één woning, koop meerdere eigendommen. Werkt geweldig als je een huis of twee per jaar koopt. Dan kun je nog een stapje verder gaan, zoals twee huizen verkopen en een groter, beter huis terugkopen.

Slimme keuze:

Wees niet te gretig. Slim beleggen gaat ook over slimme keuzes. Het is spannend en spannend als je gaat beleggen in vastgoed en beseft dat je er veel geld mee kunt verdienen. Sommige mensen handelen snel als ze het potentieel in een woning zien en vergeten dan hun onderzoek te doen.

Als u de woning niet goed inspecteert en niet zeker weet of het een goede woning op een goede locatie is, kunt u uiteindelijk geld verliezen. Goed onderzoek is ook essentieel voor een aantrekkelijke deal.

Veel startende investeerders beginnen met beleggen in eengezinswoningen. Dat is duidelijk, maar het is niet genoeg als je snel miljonair wilt worden. U maakt veel meer winst uit een appartementsgebouw. Een voorbeeld: wanneer u een jaar lang eigenaar bent van een gebouw met twintig appartementen, kunt u de huur met 100 euro per maand verhogen.

Dit betekent een bijkomend inkomen van 2.200 euro per maand of 24.200 euro per jaar. In het tweede jaar kunt u de huur verder verhogen. Het kan snel gaan als u meerdere van dit soort onroerende goederen bezit. Dan levert beleggen in vastgoed veel geld op.

index verhoging:

Een van de grote voordelen van beleggen in vastgoed is dat je makkelijk kunt groeien. Als u eenmaal een huis heeft dat geld verdient, is het gemakkelijker om leningen te krijgen voor tweede, derde en vierde eigendommen.

Dit leidt tot exponentiële groei. Met elke nieuwe, slimme aankoop verdien je steeds meer geld. Je droom om miljonair te worden is dus dichterbij dan je denkt.

Een vastgoedportefeuille opbouwen is voor iedereen slim, of u nu veel of weinig te besteden heeft. Als je weinig geld hebt, begin dan klein. Met onze tips weet u nu hoe hard uw vermogen groeit.

Als u al veel geld heeft, kunt u dit vanwege de lage spaarrentes wellicht beter uitgeven aan onroerend goed. Op dit moment heeft het weinig zin om geld op de bank te houden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button