Nieuws

Hoeveel geld nodig om te beginnen met vastgoed?

Denkt u dat investeren in onroerend goed alleen weggelegd is voor de rijken en beroemdheden? U zult versteld staan ​​van wat u kunt bereiken, zelfs met een zeer beperkt startkapitaal.

Vrijwel iedereen kan in vastgoed beleggen. Na het lezen van dit artikel weet u hoe u een goed rendement op uw spaargeld kunt behalen.

Eerste hulp voor uw spaargeld:

Als u tevreden bent met uw huidige spaarrendementen, is dit artikel niets voor u. Maar als u zich realiseert dat u geld verliest aan uw spaargeld, hebben we goed nieuws voor u.

Dit is zo schokkend. De rente op spaarrekeningen is historisch laag (0,10% bij traditionele banken) en ruim onder de inflatie (nu bijna 2%). Met andere woorden, het leven wordt sneller duurder dan de magere rente die je spaarvarken “vult”.

Zo verliest uw spaargeld daadwerkelijk aan waarde. Elke doorgewinterde belegger weet dat een spaarrekening alleen bedoeld is als buffer tegen onverwachte uitgaven en hooguit een paar maanden salaris kan bevatten.

Wat kunt u nu doen om de rest van uw zuurverdiende spaargeld terug te krijgen?

Investeren in onroerend goed: u heeft zoveel geld nodig:
Hoeveel budget denkt u nodig te hebben om te investeren in vastgoed?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is onroerend goed niet alleen voorbehouden aan de allerrijksten. Met een startkapitaal van circa 25.500 euro bent u hard op weg om een ​​succesvolle vastgoedbelegger te worden.

Zelffinanciering van ongeveer 20% is voor de meeste banken voldoende om u de rest van de investering te lenen. Zo belegt u al vanaf € 125.500 in vastgoed.

Durf (verantwoord) geld te lenen, dit is de gouden regel van succesvol beleggen. De volgende tips zijn ook waardevol.

Begin met investeren in vastgoed: 4 tips:

1. Maximaal lenen: het geheim van hefboomwerking:

Lage rentes zijn slecht nieuws voor je spaarrekening, maar ideaal om voor jezelf geld te lenen. Zodra u de hefboomwerking begrijpt, weet u waarom geld lenen om in onroerend goed te investeren loont.

Door geld te lenen tegen een lage rente, stijgt het rendement op uw eigen vermogen exponentieel. Geleend geld werkt als hefboom, dus je eigen investering levert betere resultaten op (7 euro verdienen op je 100 is prima, maar slechts 25 verdienen op je eigen investering en 85 geleend geld neem liever 7 euro!). Maximaal (maar redelijk) lenen vergroot deze hefboomwerking.

Bonustip: als u een kleiner budget heeft, kunt u geld lenen om meerdere eigendommen te kopen in plaats van er één uit eigen zak te kopen.

2. Begin op tijd en wacht af:

Hoe eerder u begint met beleggen in onroerend goed, hoe sneller uw geld terugverdiend is. Een slimme twintiger of dertiger kan voor 21.000 euro een parkeerplaats kopen of een studentenappartement huren. Je kreeg een promotie toen je veertig was, of je ouders gaven je iets.

Als je als vijftiger het huis afbetaalt waarin je woont en je kinderen afstuderen, komen er weer veel middelen beschikbaar.

Denkt u ook dat het tijd is om uw geldrendement te maximaliseren en een solide bijverdienste op te bouwen? Marc heeft veel vastgoedprojecten die klaar zijn om in te trekken of kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

3. Vergelijk tarieven en kosten:

Deze hefboomwerking werkt natuurlijk alleen als u goedkoop leent (tegen een lagere rente dan vastgoedrendementen). Neem even de tijd om leenrentes te vergelijken. De bank is verplicht om u duidelijk het JKP (jaarlijks percentage) van de lening te vertellen.

Dit omvat naast de effectieve rente ook kosten die aan de lening zijn verbonden. Ook de rentetarieven op ‘gekoppelde’ schuldsaldoverzekeringen en brandverzekeringen – vaak een voorwaarde van de laagste leenrente – zijn van belang.

4. Ideaal onroerend goed:

Drie criteria voor een ideale vastgoedbelegging? Locatie, locatie, locatie. Natuurlijk hangt het ideale vastgoed ook af van uw budget. Projecten in middelgrote steden of ontwikkelingsgemeenschappen combineren geweldige locaties met betaalbare inkoopprijzen.

Last but not least: de kwaliteit en ervaring van uw vastgoedpartner is doorslaggevend. Zo is Marc al meer dan 20 jaar met succes actief in de ontwikkeling en investering van vastgoedprojecten.

Lees ook: Kan je rijk worden met vastgoed in België ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button