Verzekeringen in België

Hoe kan ik mijn brandverzekering vergelijken in België ?

Wilt u snel en eenvoudig jouw brandverzekering vergelijken? u kunt in enkele stappen gratis je brandverzekering vergelijken bij verschillende brandverzekeraars in België.

Bij welke verzekeraars kan je jouw brandverzekering vergelijken ?

 1. Directe verzekeraars : Corona Direct.
 2. Via de onafhankelijke verzekeringsmakelaars bij :AXA en Fidea ، Allianz، Baloise Insurance.

Wat zijn de dekkingen van mijn brandverzekering ?

Elke brandverzekeraar biedt verschillende formules binnen de brandverzekering aan. Standaard bevat de brandverzekering een reeks verplichte dekkingen. Hieronder geven we je een greep uit die verplichte dekkingen:

 1. Storm- en hagelschade.
 2. Schade door brand، explosie of implosie.
 3. Rook- en roetschade.
 4. Natuurrampen “uitgezonderd potentieel overstromingsgebied”
 5. Waterschade”(uitgezonderd herstellingskost van de oorzaak”
 6. Glasbreuk
 7. ……..

Je kan trouwens jouw woning nog beter beschermen met aanvullende dekkingen die de kosten naar aanleiding van een schadegeval dekken. Daaronder vallen onder meer expertisekosten، reddingskosten, kosten voor opruim en vervoer، kosten om ergere schade te voorkomen en ga zo maar verder.

Hoe kan ik mijn brandverzekering vergelijken ?

In slechts drie stappen kan je de prijs van jouw brandverzekering vergelijken bij de belangrijkste verzekeraars. In elke stap vragen we naar de nodige gegevens om de meest correcte premie voor jouw brandverzekering te kunnen berekenen:

Gegevens van de woning: In deze stap geef je onder andere het type gebouw، bouwjaar en constructie mee.

Verzekerde waarde van woning en of inhoud: We vragen hier onder meer naar het aantal kamers، de waarde van de inhoud en de type afwerkingen om de verzekerde waarde te kunnen bepalen.

Gegevens van de verzekeringsnemer: Deze gegevens hebben we nodig om jou de offertes van de verschillende maatschappijen te kunnen doorsturen.

Vul de vragenlijst zo nauwkeurig mogelijk in. Op die manier kunnen we steeds de beste prijs bij de verschillende brandverzekeraars simuleren en vergelijken.

Lees meer : Hoe kan ik minder betalen voor gas en elektriciteit ?

Wat heb ik nodig om mijn brandverzekering te vergelijken?

Neem de onderstaande zaken bij de hand om tijd te winnen met de vergelijking van jouw brandverzekering:

Jaartal gebouw: Geef een exact jaartal of minstens een benadering ervan wanneer het gebouw is opgetrokken

Aantal kamers en plaatsen: Duid aan hoeveel kamers én welk type kamers je in jouw woning hebt

Inschatting verzekerde waarde van de inhoud: Probeer een zo goed mogelijke inschatting van de waarde van jouw inhoud te geven. Denk aan jouw meubels، kleren، elektronica، etc.

Door bovenstaande gegevens bij de hand te hebben، zorg je ervoor dat je slechts op enkele minuten tijd de prijs van jouw brandverzekering kan berekenen.

Hoe wij de prijs van een brandverzekering berekenen?

De prijs van jouw brandverzekering verschilt per persoon، je brandverzekering vergelijken is dus van enorm belang. De prijs van je brandverzekering is afhankelijk van meerdere factoren waaronder:

Risico door het gebruik van bepaalde materialen: Brandbare materialen zoals hout vormen een groter risico dan bijvoorbeeld beton of steen.

Risico op inbraak door afgelegen woonplaats: Inbrekers hebben een voorkeur voor afgelegen woningen omdat daar minder kans is dat ze opgemerkt kunnen worden door omstanders.

Optionele dekkingen: De brandverzekering heeft een aantal verplichte dekkingen، maar je kan ze aanvullen met dekkingen die de kosten naar aanleiding van een schadegeval dekken

Werkelijke waarde van de woning of het appartement: De werkelijke waarde of nieuwwaarde is anders voor bijvoorbeeld een rijhuis dan voor een villa.

Hoogte van de franchise: Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen bij de uitbetaling van de schadevergoeding.

Het is belangrijk dat je bij de berekening alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier krijg je steeds de meest correcte brandverzekering prijzen te zien.

Is een brandverzekering vergelijken nuttig voor mij?

Indien je een woning koopt, zal de kredietverstrekker in de meeste gevallen eisen om een brandverzekering te nemen.

Hoe dan ook is het aangeraden om een brandverzekering te nemen om jouw gebouw en inhoud te beschermen. Een brandverzekering prijs vergelijking is daarbij geen overbodige luxe omdat:

 1. je snel en eenvoudig vergelijkt.
 2. je kosteloos en zonder enige verplichting vergelijkt.
 3. en omdat je daardoor kunt besparen op jouw brandverzekering.

Een extra reden om online jouw brandverzekering te vergelijken، zijn de verschillende promoties die verzekeraars doorheen het jaar voeren. Die promoties worden verwerkt in de premies van het offerteoverzicht. Zo bespaar je nog meer op jouw brandverzekering

Maak nu een brandverzekering simulatie:

Heb je nog niet de vergelijking voor jouw brandverzekering gemaakt? Je kan via Verzekeringen.be gratis، online en in enkele minuten verschillende brandverzekeraars met elkaar vergelijken. Aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld in de vergelijkingstool, berekenen we de beste prijs bij meerdere maatschappijen voor jouw brandverzekering.

Ontdek welke brandverzekering voor jou het voordeligste is. Sluit jouw brandverzekering ook ineens online af.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button