Buitenland

Van welke Bank zijn we het meest tevreden in België?

Veel mensen vragen zich af wat de Beste bank van België is. Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Iedereen heeft namelijk persoonlijke behoeftes.

Er zijn genoeg opties om uit te kiezen، dus het loont de moeite om de verschillende opties te vergelijken en de beste Belgische bank te vinden die bij jou past. In dit artikel lees je hier alles over.

Van welke bank zijn we het meest tevreden ?

Dat hangt af van waarop je deze banken gaat vergelijken.

In het algemeen merken we een grote tevredenheid bij banken als Argenta، KBC en BNP Paribas Fortis.
Qua app liggen de cijfers iets anders. Daar loopt KBC sterk voorruit op de andere banken. BNP Paribas Fortis en Belfius zijn running up.

Voor een lening of een zichtrekening is er niet meteen een ‘winnaar’. We merken dat de ene maand KBC sterke tarieven heeft, maar de andere maand springt een andere bank er met kop en schouders bovenuit. Denk aan BNP Paribas Fortis، Argenta، Axa، ING، Alles hangt daar ook af van je persoonlijke situatie.

Voordelen beste bank van België:

Je hebt een zichtrekening nodig om betalingen te kunnen doen, online te winkelen en om salaris op te ontvangen. Een bankrekening is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven.

En dat is natuurlijk niet voor niks. Er zitten een flink aantal voordelen om te bankieren bij de beste bank van België.

Dit zijn de belangrijkste voordelen op een rij :

  1. Geld opnemen bij bankautomaten in België en EU.
  2. Online bankieren, thuis of onderweg.
  3. Je geld staat op een veilige plek.
  4. Geld kun je ontvangen en overmaken in luttele seconden.
  5. Je kunt in winkels contactloos betalen.
  6. Met een kredietkaart kun je wereldwijd betalen.
  7. Je kunt in het rood staan als het even financieel tegenzit.

Kosten beste Belgische bank:

De kosten voor een zichtrekening lopen nogal uiteen bij verschillende banken. Afhankelijk van jouw behoeftes, kun je kiezen voor een gratis rekening، of juist voor een compleet pakket met financiële diensten. Wat voor jou de best bank van België is، hangt af van hoe jij graag bankiert. Als je kiest voor een gratis online zichtrekening zijn er vaak wel kosten voor opnames en overboekingen. Handig als je weinig financiële transacties maakt. Mocht je dat wel doen، dan is een premium pakket met een vast tarief vaak voordeliger. Bovendien krijg je dan vaak ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de bankdiensten van een van de filialen.

Beste bank België vergelijken in vier stappen:

Met onze zichtrekening vergelijking kun je een rekening kiezen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Bepaal zelf welke diensten en voorwaarden je van een betaalrekening verwacht. Hoe je het beste te werk kunt gaan bij het beste bank België 2021 vergelijken zie je hieronder in het stappenplan:

Stap 1: Kredietkaart of niet ?

Begin met een een snelle check en filter de opties op de mogelijkheid tot kredietkaart. Want niet alle zichtrekeningen en banken geven je deze mogelijkheid، en het blijkt voor veel Belgen een doorslaggevende factor te zijn bij het vergelijken van zichtrekeningen.

Stap 2: Prioriteiten filteren:

Om de vergelijking beter af te stemmen op jouw wensen، kun je een selectie maken van andere kenmerken die belangrijk vindt voor jouw nieuwe zichtrekening. Het kan bijvoorbeeld gaan om rood staan، ongelimiteerde geldopnames، goedkope leningen، betalingen in het buitenland، verzekeringen، enzovoort.

Stap 3: Check aanbiedingen:

Als je de beste bank van België gevonden hebt die past bij jouw wensen، is het handig om nog even te checken welke aanbiedingen deze bank heeft. Want die veranderen vaak en kunnen je veel voordeel opleveren.

Stap 4: Start de aanvraag:

In veel gevallen kun je de zichtrekening online helemaal gratis aanvragen. Je hebt meestal alleen een kopie van je identiteitskaart nodig، of de Itsme app. Vraag de zichtrekening vandaag nog aan، dan kun je snel profiteren van alle voordelen.

Lees meer: Wat moet ik doen als ik per ongeluk factuur verkeerd betaal in België?

Beste bank van België voor studenten:

Studenten vormen als toekomstige hoogopgeleiden een belangrijke doelgroep voor de banken en kunnen daarom vaak rekenen op extra veel voordeel. Speciale rekeningen voor jongeren hebben meestal geen vaste maandelijkse kosten، oftewel ze zijn gratis. Als student doe je er goed aan om de beste Belgische bank vergelijking te doen, want veel banken bieden extra diensten aan als verzekeringen voor mobiele telefoons، laptops en vakanties.

Beste Belgische bank voor werknemers:

Voor werknemers is het belangrijk dat zij hun salaris kunnen ontvangen en de vaste lasten kunnen betalen. Het liefst via automatische incasso. Rood staan en een kredietkaart zijn diensten die veel werknemers zoeken، en worden zodoende vaak aangeboden door banken in België. Mocht je die diensten niet nodig hebben، dan is een kostenloze online bankrekening wellicht interessanter voor jou.

Wat is nu de beste bank die bij mij past?

Wat uiteindelijk de beste bank is, is niet dezelfde voor alle mensen. Sommige mensen hebben behoefte aan persoonlijk advies en een dicht bankkantoren netwerk، terwijl anderen liever alles online regelen en een goed werkende app belangrijk vinden. Welke bank bij jou past wordt pas duidelijk als je de verschillende banken met elkaar vergelijkt op basis van jouw specifieke voorkeuren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button