Verzekeringen in België

Huis kopen in België: welke verzekeringen moet je afsluiten?

Heb je plannen om een eigen huis te kopen in 2024? Houd er dan rekening mee dat daar ook een aantal verzekeringen bij horen.

Schuldsaldoverzekering:

Een schuldsaldoverzekering beschermt uw gezin tegen het overlijden van u of uw partner. Overlijdt u tijdens de looptijd van het krediet dan betaalt de verzekering het overeengekomen deel van het kredietsaldo terug zodat uw aflossing geheel of gedeeltelijk wegvalt. 

Je kan bijvoorbeeld voor elke partner 50 procent van het kredietsaldo verzekeren. Voor een optimale bescherming kunt u tot 100 procent van het schuldsaldo verzekeren voor elke partner apart.

Een schuldsaldoverzekering is wettelijk niet verplicht maar is sterk aan te raden als financiële bescherming voor uw gezin. Voor uw bank is het een bijkomende waarborg voor de terugbetaling van uw lening. Ontdek hier de schuldsaldoverzekeringen van Crelan Bank.

Woonverzekering:

Een woonverzekering zorgt ervoor dat u uw woning kunt heropbouwen of herstellen na natuurrampen، brand،  waterschade en enkele bijkomende risico’s. Ook uw inboedel kunt u mee verzekeren. Dit is een belangrijke verzekering om uw eigendom te beschermen.

Een brandverzekering is wettelijk niet verplicht. Voor uw bank is het wel een belangrijke waarborg voor de terugbetaling van uw lening. Dat is ook in uw eigen voordeel. Crelan werkt hiervoor samen met Fidea. Ontdek hier onze woonverzekeringen.

Gratis Verzekering Gewaarborgd Inkomen:

Wie een eigen huis koopt، bouwt of renoveert en daarvoor een woonkrediet afsluit، kan via de Vlaamse overheid gratis de verzekering “Gewaarborgd wonen” afsluiten. De verzekering loopt over een periode van 10 jaar. Wordt u tijdens die periode onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt ? Dan kan je، na een wachttijd van drie maanden، een tegemoetkoming ontvangen voor de aflossing van uw woonkrediet voor maximaal drie jaar.

Lees ook : Hoe kan ik mijn brandverzekering vergelijken in 2024 in België?

Liever persoonlijk advies ?

Heb je nog vragen en wil je graag advies op maat ? Contacteer ons voor een persoonlijke afspraak. Of kom vrijblijvend langs en krijg gratis ons magazine boordevol tips over hoe u uw droomhuis werkelijkheid laat worden.

Simuleer uw woonkrediet:

Met de woonkredietsimulator op de website van Crelan Bank berekent u snel hoeveel u kunt lenen en wat u maandelijks moet terugbetalen voor het gekozen bedrag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button