Verzekeringen in België

Hoe besparen op je autoverzekering?

Op een autoverzekering kun je vaak veel geld besparen. Het is echter moeilijk om dit als consument zonder begeleiding te doen. Daarom maakten Verzekeringen.be، een spaargids die je hierin kan begeleiden. Klaar om te besparen dankzij enkele eenvoudige tips?

Hoe besparen op je autoverzekering?

Vergelijk regelmatig:

Er zijn veel mensen die een autoverzekering afsluiten bij de aankoop van hun auto en er daarna niet meer naar omkijken. Het is echter van belang om je verzekering regelmatig na te kijken want je auto wordt ouder، premies veranderen en bij het veranderen van maatschappij krijg je vaak ook korting.

Voor je het weet betaal je te veel voor je verzekering en dat jaar na jaar. Onze tip luidt dus als volgt : vergelijk regelmatig via onze website en vind jouw verzekering op maat.

Betaal per jaar in plaats van per maand:

Een maandelijkse betaling is makkelijk want je betaalt niet het hele bedrag in een keer، maar is het voor jou ook de beste optie ? Vaak niet want voor het betalen in termijnen wordt meestal een toeslag gerekend. Daardoor kan het betalen per maand hoog oplopen. Het is op lange termijn dus voordeliger om voor een jaarlijkse betaling te kiezen.

Betaal kleine schades zelf:

Je doet er verstandig aan om bij schade eerst te kijken naar hoe groot deze is. Heb je kleine schade ? Dan kan het voordelig zijn om die zelf te betalen. Indien je jouw maatschappij laat opdraaien voor de schade، stijgt in veel gevallen je premie. Zo betaal je jarenlang een hogere premie die je had kunnen vermijden door de schade zelf te betalen.

Overweeg een hoger eigen risico:

Je zal waarschijnlijk al in jouw autoverzekering hebben opgemerkt dat er zoiets bestaat als een eigen risico. Een eigen risico is het deel van de schade dat je voor eigen rekening neemt.

De verzekeraar probeert op die manier de schadelast te beperken. Door een hoger eigen risico af te sluiten، betaal je iets minder premie voor jouw autoverzekering. Indien je een zodanig veilige rijstijl hebt dat je eigenlijk nooit schade hebt، is het zeker te overwegen om een hoger bedrag als eigen risico bij jouw autoverzekering op te nemen.

Lees ook: Huis kopen in België: welke verzekeringen moet je afsluiten?

Bekijk jouw dekkingen:

Niet elke auto is dezelfde en de risico’s die deze auto’s lopen dus ook niet. Vaak hebben bestuurders een dekking die eigenlijk niet goed bij hun auto past als je kijkt naar de leeftijd en de waarde van hun auto’s.

Een nieuwe auto heeft een hogere dekking nodig dan een oude. Een duurdere auto heeft dan op haar beurt een hogere dekking nodig dan een goedkopere.

Schrap dubbele dekkingen:

Het kan wel eens gebeuren dat je voor bepaalde risico’s dubbel verzekerd bent. Er is immers een groot aanbod aan verzekeringen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Denk maar aan een rechtsbijstand die onder je rechtsbijstandsverzekering bij de auto valt. Of pechverhelping die je via jouw autodealer en je autoverzekeraar kan afsluiten. Vraag dus zeker eens bij je verzekeraar na welke verzekeringen elkaar aanvullen en welke verzekeringen dubbel zijn.

Verzeker 2de wagen bij dezelfde maatschappij:

Het is toegelaten om meer dan een auto op jouw naam te verzekeren. Indien je besluit om een tweede auto te verzekeren bij dezelfde maatschappij als de eerste wagen، kan je gebruik maken van de tweede autoregeling. Die regeling houdt in dat je tweede voertuig dezelfde korting krijgt als de eerste.

Maak gebruik van een kilometerverzekering:

Als je minder dan 15000 kilometer rijdt، kan het interessant zijn om een kilometerverzekering te overwegen. Een kilometerverzekering is een autoverzekering waarbij de premie afhangt van het aantal kilometers dat je jaarlijks met de wagen aflegt. Maak je een berekening op onze website zullen automatisch de juiste kortingen toegepast worden، indien je ook het juiste aantal kilometers doorgeeft.

Door de 2de wagen bij dezelfde maatschappij te plaatsen، kan je die dus goedkoper verzekeren. Let wel op want niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid aan. Informeer er dus zeker naar bij de verzekeringsmaatschappij of de tussenpersoon waar de eerste auto is verzekerd.

Overweeg een pakket bij je nieuwe verzekeraar:

Neem je naast je autoverzekering ook nog andere verzekeringen bij je nieuwe verzekeraar, kan je vaak ook genieten van extra kortingen. Informeer dus zeker bij de nieuwe verzekeraar wat de mogelijkheden hier zijn.

Maak gebruik van erkende garages:

Ik bepaal toch zeker zelf waar ik mijn auto laat repareren، denk je misschien. Bedenk wel goed dat je daarmee geld weggooit. Er is bijna altijd wel een aangesloten hersteller bij jou in de buurt. Als je daarvoor kiest، betaal je minder of geen eigen risico aan je verzekeraar.

Wat kan je doen om te besparen?

  • Vergelijk kosteloos en zonder enige verplichting.
  • Bespaar op je autoverzekering.
  • Bereken eenvoudig de beste prijs van je autoverzekering.
  • Geniet van de huidige promoties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button