Verzekeringen in België

Hoe kan ik minder betalen voor gas en elektriciteit?

Minder geld uitgeven voor gas en elektriciteit

Als u op zoek bent naar de beste elektriciteits- en gas maatschappij van België 2024 dan bent u op het juiste artikel terechtgekomen, aangezien iedereen in België naar wens elektriciteit en aardgas van verschillende leveranciers kan kopen.

Er is echter een statistiek die zegt dat 8 op de 10 mensen die in België wonen voor het gemak dezelfde elektriciteits- en gas maatschappij kiezen, en de vraag is of dit een verstandige beslissing is? Wel dit ga ik voor jullie nu eens met enkele vergelijkingen proberen duidelijk te maken in jullie voordeel.

Bespaar geld op elektriciteits- en gasprijzen in België:

Om veel geld te besparen moet je elk jaar de goedkoopste maatschappij kiezen omdat er in het eerste jaar bezuinigingen zijn.

In het tweede jaar zullen de prijzen stijgen. En je moet de wijziging minstens anderhalve maand voordat het contract afloopt, of zelfs vroeger afsluiten. Omdat overstappen van de ene leverancier naar de andere tijd kost, en vooral niet veranderen in het begin van een maand, dus moet u het contract goed lezen.

En als u na een maand of twee wilt overstappen, moet u vanaf nu de procedures starten om over te stappen naar een ander maatschappij.

Het is belangrijk dat u het contract tussen u en de leverancier goed doorleest. Er zijn elektriciteits- en gasmaatschappijen in België die je dwingen een boete te betalen als je het contract enkele maanden na ondertekening opzegt. Omdat je van de kortingen hebt geprofiteerd en dan bent vertrokken, of beter gezegd verandert, dan zullen ze je de rekening brengen alsof je zonder kortingen bent binnengekomen.

Vergelijk niet met het verleden:

Het is belangrijk om geen appels met peren te vergelijken. Een van de fouten die veel mensen in België maken, is om de energieprijzen die ze vandaag kunnen krijgen te vergelijken met de energieprijzen die ze in het verleden hebben betaald, maar tijden veranderen en dus ook de prijzen.

Wat zijn de soorten elektriciteits- en gascontracten in België?

Er zijn twee soorten energiecontracten in België:

1. Tegen een vaste prijs.

2. Tegen een variabele prijs.

Bij vaste prijs contracten wordt de prijs die u betaalt bepaald op het moment dat u het contract ondertekent, voor een langere periode van één tot twee jaar of drie jaar.

Bij contracten met een variabele prijs zal de prijs tussentijds evalueren afhankelijk van de energieprijzen op de markt.

De werkelijk betaalde prijs wordt berekend op basis van de gemiddelde prijzen over de afgelopen periode, meestal voor een jaar.

Let op: De variabele energieprijs betekent niet dat je factuurbedrag ook elke maand verandert, maar uw leverancier zet een vast bedrag vooraf op tijdelijke facturen.

Na een jaar wordt de eindafrekening opgemaakt zodat u weet of u moet bijbetalen of een deel van uw geld terugkrijgt.

Houd er rekening mee dat energieleveranciers slim zijn en met hun vaste prijzen rekening zullen houden met de komende algemene marktprognoses.

Als de algemene verwachting is dat de energieprijzen de komende maanden fors gaan stijgen, dan reken je dat ook daadwerkelijk door in de prijs van hun vaste contracten.

Stel dat er in 2024 sprake is van een stijging van de internationale olieprijzen, dan sluit je in dat geval beter een vast contract aan met de elektriciteitsmaatschappij tegen een bepaalde prijs die niet verandert, hoe hoog de energieprijzen ook zullen zijn.

Moet ik geld betalen om van elektriciteits- en gasmaatschappij in België te veranderen?

Voor woningen en kleine bedrijven gratis overdracht van de ene leverancier naar de andere. Sinds 2012 bepaalt een wet in België dat energiebedrijven geen vergoeding krijgen voor de beëindiging van het contract voor particulieren en kleine professionals die tot 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh gas verbruiken per jaar.

Wanneer moet ik van elektriciteits- en gasmaatschappij veranderen in België?

Het is eigenlijk altijd een goed idee om van energieleverancier te veranderen, zolang u geld kunt besparen.

Wat is beter een vast of variabel elektriciteitscontract?

Dit is een lastig antwoord, omdat het nu al vraagt ​​om de mogelijkheid om een ​​beetje in de toekomst te kijken. U kunt dus een vast tarief beschouwen als een soort van zekerheid. Als de energieprijzen op de wereldmarkt stijgen, heb je daar geen last van, want je prijs is vast.

Maar het omgekeerde geldt ook, u kunt niet profiteren van een eventuele prijsdaling omdat uw prijs ook vast staat. Met andere woorden, bij een variabele prijs draagt ​​de consument het risico van prijsschommelingen en bij een vaste prijs is het risico groter voor de energieleverancier.

Als de prijzen van het gas- en elektriciteitsbedrijf laag zijn, kan het de moeite waard zijn om met hen een nieuw contract af te sluiten tegen een vaste prijs.

Let op: u bent absoluut niet verplicht om gas en elektriciteit in België af te nemen bij dezelfde leverancier en indien u dat wenst, kunt u voor elk type energie aparte contracten afsluiten.

Wat zijn de prijzen van sommige elektriciteits- en gasbedrijven in België?

Luminus:

Elektriciteit: voor elke kwh elektriciteit betaal je 25,95 cent en voor gas betaal je 18,42 cent.

En natuurlijk elke keer dat deze aansluiting alleen voor huizen is. Bij bedrijven is het altijd minder, hier betalen bedrijven bijvoorbeeld 15,45 cent voor elektriciteit en 10,96 cent voor gas.

lampiris:

Elektriciteit: je betaalt voor elke kwh elektriciteit 25,83 cent en voor gas betaal je 15,89 cent.

Engie Electrabel:

Het wordt beschouwd als een van de goedkoopste elektriciteits- en gasbedrijven in 2024 en bevat ook een lijst met de best handelende en vertrouwde medewerkers. Dit zijn hun prijzen voor 2024.

Elektriciteit: Je betaalt 30,81 cent voor elke kwh elektriciteit, en voor gas betaal je 23,25 cent.

Eneco:

Elektriciteit: u betaalt voor elke kwh elektriciteit 29,01 cent en voor gas betaal je 20,55 cent.

Deze aanbieding is alleen geldig wanneer u een jaarcontract neemt. Bij een contract voor 3 jaar zijn de prijzen als volgt: Elektriciteit: 20,76 cent per kwh en voor gas betaal je 18,52 cent.

Elektriciteits- en gasmaatschappijen in België zullen je niet kunnen beroven omdat er een derde partij bij de overheid is aangesloten die dit in de gaten houdt. Maar de elektriciteits- en gasmaatschappijen gaan intelligent en legaal met u om.

In het eerste jaar krijg je veel geld terug en vind je hun prijzen goed. Vanaf het tweede jaar verbaast het je echter dat ze te laat zijn met het vereffenen van de rekening om zoveel mogelijk maanden te verdienen, want de prijzen zijn hoger en de kortingen zijn voorbij.

Contacteer een elektriciteitsbedrijf in België:

Probeer contact met hen op te nemen om de korting te krijgen.

In oktober 2020 belde ik een agent om ervoor te zorgen dat ik bij de goedkoopste maatschappij mij kon laten aansluiten ,die persoon doet niets anders dit is zijn job om de mensen te helpen aan lagere tarieven gas en elektriciteit te krijgen. Zijn telefoonnummer is 0488507692 en ik heb een afspraak met hem gemaakt en hij kwam bij mij thuis.

Ik spreek hem aan met Stephen. Hij adviseerde mij om een ​​jaar lang een abonnement te nemen bij het voormalige elektriciteitsbedrijf Luminus omdat dat die maand het goedkoopste bedrijf was. Het had een bod van 15,60 cent per kwh voor elektriciteit en 10,50 cent voor gas.

Een jaar later belde hij me terug op om weer langs te komen bij mij thuis om me te informeren over het nieuwe bedrijfsaanbod. Ik heb me eigenlijk weer op hem geabonneerd omdat ik een groot prijsverschil merkte.

Opgelet: Om van de aanbiedingen te genieten, moet u elk jaar minstens twee maanden op voorhand contact met ons opnemen om u het volgende jaar het goedkoopste energiebedrijf van België te bezorgen.

Voor meer inlichtingen kun je mij altijd jullie vragen sturen onderaan in de comments en ik ga deze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button