Buitenland

Welke landen zijn de goedkoopste in Europa?

Vakantie vieren in een mooi land is veel leuker als dat mooie land ook nog eens goedkoop is. Om te ontdekken welke landen in Europa echt goedkoop zijn, heb ik de onderzoeksstatistieken van Eurostat bekeken. Conclusie; Reizen hoeft niet duur te zijn, zeker niet in deze 10 landen.

10 goedkoopste landen in Europa:

Google dit en je zult veel verschillende vermeldingen vinden. De onderzoeken die ik heb bekeken hebben 3 verschillende vermeldingen. Eén voor voedselkosten, één voor vervoer en één voor hotels en restaurants. Laatstgenoemde liet ik het zwaarst wegen om in de top tien te eindigen. Ben je nog op zoek naar goedkope vakantieplekken in Europa, doe hier je voordeel mee.

10. Hongarije:

We beginnen deze top tien met een land waar ik al twee keer ben geweest; Hongarije. Boedapest wordt nog vaker bezocht in Hongarije en wel om één zeer belangrijke reden: het is goedkoop. Ga op stadstour naar het geweldige Boedapest, waar je voor weinig geld kunt overnachten, eten en slapen. Geloof me, je kijkt je ogen uit in deze stad. Het is niet voor niets onze favoriete stad in Europa.

Op Boedapest na is Hongarije misschien niet het mooiste land ooit, maar je kunt er goedkoop een huis met zwembad huren. Ook kunt u een bezoek brengen aan de stad Pécs, waar u zich ook prima kunt vermaken.

Naast Boedapest en Pécs is ook het Balatonmeer goed te doen. We verbleven zelf in Siofok, wat geweldig is als je het ’s avonds wilt opvrolijken en misschien naar de bar gaat. Cocktails zijn goedkoop en er is een bijna non-stop happy hour. Eten is ook goedkoop in Siofok, meestal goedkoper dan in Boedapest.

9. Montenegro:

Onder de 10 goedkoopste landen van Europa vonden we Montenegro, een land dat ik al heel lang wilde bezoeken. De natuur van Montenegro moet prachtig zijn. U kunt bijvoorbeeld Durmitor National Park bezoeken en daar een wandeling maken. Maar ik wil ook het oerwoud bij Biogradska en de Tarakloof bezoeken.

Na alle natuurrampen kun je uitrusten in Budva of Kotor aan de kust. Ook de combinatie van Cetinje met de Lovcen Mountains lijkt een aanrader. Daarentegen lijkt de hoofdstad, Podgorica, de saaiste hoofdstad ooit te zijn, en die kun je beter overslaan.

8. Roemenië:

Roemenië staat op de 8ste plaats van de 10 goedkoopste landen in Europa, en ik denk dat het ook wel eens een van de mooiste landen van Europa kan zijn. Ik heb natuurfoto’s gezien waar je echt verliefd op wordt, maar de kastelen en steden van Roemenië vind ik ook prachtig.

Maak een rondreis naar Boekarest of reis door het prachtige Transsylvanië vanuit Cluj-Napoca. In Transsylvanië vind je de Karpaten, waar je ook één van de mooiste wegen van Europa tegenkomt: de Transfăgărăşan weg. Ook Timisoara lijkt me een super mooie stad en het leek me ook leuk om wat minder bekende plekjes in het mooie Roemenië te ontdekken.

7. Polen:

In 2017 kwamen we via vtmnews.com naar Gdańsk, Polen. Het was niet alleen een zeer aangename verrassingsreis, maar ook een zeer goedkope. In Polen kun je echt goedkoop op vakantie. Dit is hoe we ons budget in Gdansk bijhielden en ik was echt verrast hoe goedkoop het was.

Als je aan Polen denkt, denk je al snel aan grijze steden, maar dat is niet het geval. Polen heeft hele mooie en kleurrijke steden. Want naast Gdansk zijn ook Krakau, Warschau en Poznan zeer kleurrijk en een bezoek waard.

Moe van het zien van mooie steden? Ga dan de natuur in en verken het prachtige Tatragebergte. Zakopane bij Krakau is ook een prachtige plek met veel mooie natuur.

6. Kosovo:

We behoren nu tot de vijf goedkoopste landen van Europa. Kosovo staat op nummer 6 en hoewel je nog nooit echt van Kosovo als vakantiebestemming hebt gehoord, is het een geweldige optie als je op zoek bent naar een goedkope citytrip.

Kosovo is klein en er is veel te zien in korte tijd. Het is een genot om een ​​auto te huren en een roadtrip te maken door dit onontdekte land. Bezoek Pristina, Peja en Prizren en geniet van de prachtige steden en prachtige natuur van Kosovo.

5. Bosnië en Herzegovina:

Op 5 komen we Bosnië en Herzegovina tegen, een land dat al heel lang op mijn reis-bucketlist stond. Ik heb er alleen maar goede dingen over gelezen, de natuur moet mooi zijn. Het feit dat het erg goedkoop is, maakt het nog aantrekkelijker.

Lees ook: Wat is het goedkoopste land van de wereld?

Maak een stadstour naar het indrukwekkende Sarajevo of bezoek de prachtige Kravica-waterval. Blagaj en Mostar schijnen ook mooi te zijn. Op zoek naar meer mooie natuur? Dan moet je naar Blidinje Nature Park of National Park Sutjeska wat bekend staat om de wilde dieren die je daar kunt spotten.

4. Albanië:

Albanië vind je in elke goedkope landenlijst, meestal is 1 land genoeg, dus goedkoop is het zeker. Albanië is een land waar ik reisverhalen las en de foto’s waren zo lelijk dat ik zwoer dat ik nooit naar Albanië zou gaan. Maar toen ik andere foto’s zag, realiseerde ik me dat Albanië eigenlijk prachtig is.

Wist je bijvoorbeeld dat Albanië een hele mooie kust heeft? Maar de natuur is het ook waard. Zo zullen de natuurparken van Theth en Valbonë u verrassen. Gjirokaster en Berat lijken ook een bezoekje waard. U kunt ook een bezoek brengen aan het meer van Skadar en natuurlijk Tirana, de hoofdstad van Albanië.

3. Servië:

Servië wordt wel eens de onontdekte parel van Europa genoemd. Bijna niemand weet het eigenlijk, maar er is zoveel moois te zien. Als ik aan Servië denk, weet ik niet echt foto’s van het land, dus toen ik zag dat het land op de derde plaats stond in de top 10 van goedkoopste landen in Europa, moest ik het ook googelen.

Maak een stadstour naar de hoofdstad Belgrado of breng een bezoek aan de stad Niš. Geniet van de prachtige natuur en kijk naar Amerikaanse zeearenden aan de rivier de Uvac. Maar ook Mount Mokra Gora, New Town en Mount Avala lijken een bezoek waard. Ook kun je een aantal mooie kloosters bezoeken. Servië is zeker de moeite waard en ziet er prachtig uit. Ik wil erheen en kan meteen zien of het echt zo goedkoop is!

2. Bulgarije:

Bulgarije wint aan populariteit, vooral onder jongeren en zonaanbidders. Je kunt langs de kust op zonnige stranden uitgaan en alles is super goedkoop.

Het is hier zonnig en je vindt ook betaalbare hotels en goedkoop eten op de zonnige stranden van de Zwarte Zeekust. Gelukkig heeft Bulgarije veel te bieden voor wie meer wil doen en meer wil zien.

Lees ook: Waar betaal je belasting als je in het buitenland werkt?

Wat dacht je van een leuke citytrip naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije? Vanuit Sofia heb je direct toegang tot de bergen en kun je ook het Vithosagebergte bezoeken. Maar ook de nationale parken Veliko Tarnovo, Nessebar en Pirin lijken een bezoekje waard.

1. Macedonië:

En tot slot het goedkoopste land van Europa; Macedonië. Macedonië is maar liefst 62% goedkoper dan het Europese gemiddelde. Je kunt goedkoop blijven, goedkoop eten en drinken, en je vervoer is goedkoop als de hel.

Bezoek Skopje, de hoofdstad van Macedonië, en combineer je stadstour met de natuur bij de Matka-kloof. Heb je meer tijd en wil je meer van Macedonië zien? Het meer van Ohrid wordt niet voor niets een steeds populairdere bestemming.

Dit zijn de 10 goedkoopste landen van Europa. Ik ben er tot nu toe nog maar 2 keer geweest, dus ik heb nog genoeg goedkope vakanties te gaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button