Vacatures

Hoeveel verdient een chirurg in België netto?

Natuurlijk werk je niet alleen voor het geld, een hoog salaris is ook mooi meegenomen. Talloze lijsten schetsen de best betaalde banen ter wereld in 2024.

1. dokter:

De meeste goedbetaalde banen zijn in de gezondheidszorg, met chirurgen bovenaan de wereldranglijst. Volgens een analyse van “Belg 12” bedraagt ​​het gemiddelde jaarinkomen van een chirurg in ons land 230.815 euro (netto-inkomen zo’n 92.900 euro), maar de lonen kunnen nog sterk verschillen naargelang de plaats van tewerkstelling en de specialiteit.

Zo verdient 10% van de Belgische chirurgen zelfs meer dan 445.600 euro per jaar ( 180.700 euro netto). Maar ook andere medische experts hebben aanzienlijke bedragen ingezameld.

Tot de topverdieners in de wereld behoren ook huisartsen, orthodontisten, tandartsen, psychiaters en anesthesisten. In ons land voeren radiologen en nefrologen de lijst aan.

2. manager:

Als je niet immuun bent voor bloed of ander menselijk afval, kun je het beste niet in de zorg werken. Wil je toch een goed salaris, dan kun je proberen door te klimmen naar een leidinggevende functie.

Managers en directeuren zijn al jaren de best betaalde banen in onderzoeken van Salariskompas. Ze verdienen gemiddeld 6.100 euro per maand (netto-inkomen ongeveer 3.300 euro). Wereldwijd behoren CEO’s ook tot de best betaalde.

Je moet natuurlijk wel waar voor je geld krijgen. Een wil van staal, bijna constante bereikbaarheid en natuurlijk veel managementtalent zijn een must.

3. ingenieur:

Ingenieurs kunnen ook goed verdienen. Volgens Marc Roger is hun gemiddelde maandelijkse brutosalaris 4.500 € (2.650 € netto), waarmee ze net achter managers komen te staan.

Het gestudeerde hoofdvak is ook van belang in deze branche. De inkomsten nemen een hoge vlucht, vooral voor lucht- en ruimtevaartingenieurs en petroleumingenieurs.

4. Computer expert:

Daarnaast heeft het ICT-veld ook veel te verzamelen. Functies als datawetenschapper, IT-systeembeheerder en hardware- of software- ingenieur vereisen uitgebreide kennis van informatica, maar dit kan worden gecompenseerd met zeer goede salarissen.

En veel IT-majors zijn knelpunten, waardoor het salaris weer omhoog drijft, waardoor je keuze hebt uit vacatures. Gemiddeld ziet een IT’er maandelijks 4.300 euro op zijn loonfiche staan, of een netto saldo van ongeveer 2.500 euro.

5. apotheker:

Apothekers floreren ook dankzij de hausse in de gezondheidszorg. Zoals met de meeste goedbetaalde banen, moet je hard studeren om je titel te verdienen, en succes komt met toewijding.

Volgens een studie van de National Union of Liberal and Intellectual Professions verdiende een apotheker in 2008 al 4.550,90 euro (2.700 euro netto) en er is nog veel groeipotentieel door de toegenomen vraag.

Lees ook: Hoeveel verdient een beginnende verpleegkundige netto?

6. advocaat:

Ten slotte verdienen bedrijfsjuristen en marketingmanagers een vermelding. Ze betalen altijd goed, vooral als je wat ervaring kunt bieden.

Met een gemiddeld inkomen van 4.400 euro en 3.300 euro (netto-inkomen 2.700 euro en 2.200 euro) kunt u uw jacht en landhuis waarschijnlijk nog niet afbetalen, maar wie bij het juiste bedrijf werkt, kan snel optellen tot een solide inkomen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button