Buitenland

Wat is het goedkoopste land van de wereld?

De landen met de laagste kosten van levensonderhoud ter wereld zijn Paraguay, Zimbabwe, Argentinië, de Filippijnen en Pakistan. Deze resultaten uit de Mercer-studie zijn al langer bekend, maar Belg12 heeft ze nog maar net gezien. Daarom zet ik ze nog eens op een rijtje voor de prijsbewuste reizigers en toekomstige expats onder jullie.

1. Paraguay:

De maandelijkse huur voor een appartement in de hoofdstad Asunción (zie foto) is ongeveer 123 euro. Het is slechts 5 euro voor een nacht in een mooi hotel. Een flesje bier kost 45 cent, terwijl in restaurants een bord salade en een steak slechts 3 euro zijn.

2. Zimbabwe:

Zimbabwe heeft een van de hoogste inflatiecijfers ter wereld, dus u bent verzekerd van een koopje. Toen het onderzoek werd uitgevoerd, afgelopen maart, kostte een liter melk een halve cent en een kilo vlees 0,45 cent. De huizenprijzen daarentegen groeien exponentieel. Het is leuk om rond te reizen in plaats van erin te wonen.

3. Argentinië:

Argentinië is de afgelopen jaren afgegleden van een van de duurste landen naar een van de goedkoopste. De aanhoudende economische crisis is hiervoor verantwoordelijk. Lederwaren zijn bijzonder goedkoop. Bioscoopkaartje: 4 euro. Het is niet zo goedkoop om hier te wonen, maar het eten en de service zijn hier zeer betaalbaar.

4. Filippijnen:

“200.000 Amerikanen kunnen zich niet vergissen”, zei Mercer over de Filippijnen. Een kilometer taxirit kost je 35 cent, een knipbeurt 65 cent en een huishoudster die bij je inwoont 35 euro per maand. Het collegegeld aan de universiteit is slechts 195 EUR per semester. Een ander pluspunt is dat iedereen Engels spreekt.

5. Pakistan:

Terwijl dineren in restaurants vaak net zo duur is als in Nederland, maken de vastgoedprijzen Pakistan tot een waar paradijs. In Karachi, de voormalige hoofdstad, wordt voor een huis met vier slaapkamers zo’n 25.350 euro gevraagd. Turkije kan het nog steeds.

Lees ook: Hoe huurpremie berekenen in België in 2023?

Goedkoopste land van Europa:

Voor de goedkoopste bestemmingen moet je dus in Azië, Zuid-Amerika of Zuid-Afrika zijn. Maar dat betekent niet dat er geen goedkope landen in Europa zijn. Ook in Albanië, Macedonië, Bosnië en Herzegovina en Wit-Rusland zijn de prijzen aantrekkelijk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button