Nieuws

Hoe kun je jezelf vermaken?

Wat doe je als je je verveelt? Soms zijn er dagen dat je echt niet weet wat je moet doen. Vraag je je af wat je moet doen als je je verveelt? Kosmische redding! Dit zijn de 10 beste tips om verveling tegen te gaan.

Wat doe je als je je verveelt?

Natuurlijk heb je soms alles op Netflix gezien wat je wilde. En je Instagram-tijdlijn is tien keer vernieuwd. Maar er is nog veel te doen. Het recept voor verveling? Vraag jezelf af welke dingen je gewoonlijk (of zou moeten) doen, maar nooit doet of geen tijd voor hebt. Bekijk de onderstaande lijst voor inspiratie.

Met deze activiteiten hoef je je niet meer te vervelen en kun je je in de meeste gevallen nuttig maken. Bovendien zijn ze ook leuk.

1. Maak je klaar om te eten. Want eten maakt je blij, toch? Maak iets wat je al weken wilt doen, of probeer een nieuw recept. Als je je verveelt met je vrienden, is het leuker om iets te koken of te bakken. Het is niet alleen leuk, maar het is ook een geweldige manier om verveling tegen te gaan.

2. Train thuis. Op YouTube kun je veel tutorials volgen. Meestal heb je alleen een yogamat of ander zacht oppervlak nodig. Er zijn zelfs video’s voor beginners.

3. Experimenteer met je kapsel. Wat te doen als je het beu bent? Dit is een ideaal moment om iets met je haar te proberen. Tenminste, als je niet meer van plan bent om uit te gaan… of natuurlijk wel. Krultang? Stijltang? ga wild!

4. Update je cv. Als je op zoek bent naar tips om verveling tegen te gaan, zal dit niet het eerste zijn waar je aan denkt. Maar zelfs als u momenteel niet op zoek bent naar een baan, is het toch een goed idee om uw cv regelmatig te bekijken en bij te werken.

Misschien heb je geen nieuwe baan of bijbaantje om aan te werken, maar heb je de afgelopen tijd iets anders gedaan. Denk aan het behalen van een diploma, vrijwilligerswerk of het volgen van een cursus. Vertrouw ons: werken aan je cv hoeft niet saai te zijn. U kunt zelfs creatief worden met lay-outs. Deze kun je zelf maken, maar je kunt ook gebruik maken van templates van websites als Canva.

5. Ga lezen. Wat als je je thuis verveelt in je eentje… Als je constant naar beeldschermen zit te kijken (en daar maken wij ons ook schuldig aan), is het ook goed om je ogen even rust te gunnen.

Wist je dat vermoeide ogen zelfs kunnen leiden tot hoofdpijn, prikkelbaarheid en slechte concentratie? Leg je telefoon en laptop aan de kant en begin te lezen als de nieuwste Cosmopolitan. Of dat boek ligt al zo lang op je te wachten.

6. Je kunt het zelf doen, maar als je je afvraagt ​​wat je moet doen als je je verveelt met je vrienden: organiseer ook een mini-karaoke-avond. Dus: wat te doen als je je ’s avonds verveelt? Karaoke! Wie zei dat karaoke alleen voor een groep vrienden was? Vooral als je alleen bent, of gewoon met je beste vriend, kun je zonder gêne meezingen met het verkeerde liedje.

Gebruik de zoekfunctie van YouTube om een ​​nummer te vinden en voeg er “karaoke” of “instrumentaal” aan toe. Et voilà, je eigen karaokebar.

7. Plan een toekomstige reis of uitje. Wat dacht u ervan om uit te kijken naar een moment waarop u zich nergens meer zult vervelen? Er gaat niets boven het anticiperen op een geweldige reis.

Je hoeft natuurlijk niet meteen te reserveren, maar het is prima om je vooraf te laten inspireren. En maak een Pinterest bord aan met mooie bestemmingen. Kijk maar eens naar de hotels en activiteiten en je wordt in een mum van tijd ondergedompeld in je vakantie.

Lees ook: Hoe haal je het meest uit je vakantiedagen in 2023?

8. Maak je make-up kwasten schoon. Heb je ooit gevreesd om al het vuil op een wattenschijfje te zien als je je make-up ’s avonds verwijdert? Kun je je voorstellen wat er nog in die borstelharen zit… vies, nietwaar? Dus: verzamel al je penselen en maak ze goed schoon.

U kunt een speciale borstelreiniger gebruiken, of een mengsel van babyshampoo en water of olijfolie en afwasmiddel. Hier lees je meer tips over het schoonmaken van je make-up kwasten.

9. Controleer je filmrol. Wat doe je als je je verveelt? Ruim je telefoon op! Foto’s nemen veel ruimte in beslag op je telefoon. Als de foto’s dierbare herinneringen zijn, is dat geen probleem.

Maar als het foto’s zijn van de aantekeningen die u nodig had om het examen vier maanden geleden opnieuw af te leggen, is dat een beetje zonde van het geheugen van uw telefoon.

10. Doe puzzels. Een van de beste tips om verveling tegen te gaan: puzzelen. Als je eenmaal begint te verblinden, zul je het heel ontspannend vinden. Je zult het zien als een leuke uitdaging.

Het is ook heel budgetvriendelijk, want ik weet zeker dat je nog ergens in huis een puzzel hebt liggen. Begin niet meteen met 1000 stukjes, begin met iets “gemakkelijks”. Zet wat muziek op en laat je gaan.

Nou, ik hoop dat deze tien tips je helpen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button