Sport

Bekijk live: Marokko tegen Portugal in video van Prima kwaliteit

Aanstaande zaterdag om 16.00 uur zullen de ogen van de wereld gericht zijn op het “Al-Thumama”-stadion om de komende wedstrijd tussen Marokko en Portugal te bekijken die zal worden gehouden tussen hen in de kwartfinales van het WK 2022. Die wordt momenteel gehouden in Qatar en duurt tot de achttiende van deze maand.

Historisch gezien ontmoetten de nationale teams van Marokko en Portugal elkaar reeds in twee wedstrijden voor het WK.

Het Marokkaanse nationale team won destijds de eerste wedstrijd, die in juni 1986 werd gespeeld, met drie doelpunten voor één in de zesde groepscompetitie.

Marokko tegen Portugal:

De laatste wedstrijd tussen Marokko en Portugal dateert van de laatste Wereldbeker Rusland 2018 waar Marokko toen de wedstrijd verloor tegen Portugal met 0.1 .

Deze wedstrijd is de derde tussen de twee teams in het WK, waar het Marokkaanse team naar uitkijkt om te winnen in deze wedstrijd.

Abdel Razek Khairy, de Marokkaanse nationale teamspeler, is de topscorer van het nationale team, terwijl de twee doelpunten van Portugal door de geschiedenis heen, tegen Marokko werden gescoord door Cristiano Ronaldo en Diamantino.

Rafael Liao voert de lijst aan van de duurste spelers van AC Milan in de wedstrijd Marokko-Portugal, met 85 miljoen euro, terwijl ster Ashraf Hakimi met 65 miljoen euro voorop loopt in het Marokkaanse nationale team.

Het Marokkaanse nationale team schreef het historische Arabische nationale team na zich voor het eerst in zijn geschiedenis te hebben gekwalificeerd voor de kwartfinales van het WK 2022, na het verslaan van zijn Spaanse tegenhanger met strafschoppen, 3-0, na het einde van de oorspronkelijke tijd en extra tijd, met een doelpuntloos gelijkspel zonder doelpunten.

Portugal plaatste zich voor de kwartfinales van het WK met Marokko in de wedstrijd die vandaag zaterdag wordt gehouden.

Marokko wil Ronaldo terug op de bank:

De bankrol van Ronaldo blijft een punt van discussie. Ook de bondscoach van rivaal Marokko droeg zijn steentje bij. Hij hoopt dat de vijfvoudig Ballon d’Or niet in zijn eigen ploeg aan de aftrap komt.

“We spelen tegen een van de beste teams ter wereld. Ik weet niet of Ronaldo zal starten. Ik hoop dat hij dat niet doet”, zei walidregraj een dag voor de wedstrijd op een persconferentie in Doha. “Als coach weet ik dat hij een van de beste spelers ooit is, dus ik zou blij zijn als hij terugkomt op de bank.”

“Iedereen denkt te weten wie het WK gaat winnen. Maar we zijn er nog”, benadrukte hij. “Onze spelers hebben honger. We zijn nog niet tevreden. De spanning is voorbij en we zitten niet meer in de vergeethoek. Nu willen we winnen van Portugal. Wat we hebben bereikt is goed, maar we willen meer.”

Bekijk live door te klikken op de blauwe tekst Marokko tegen Portugal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button