Vacatures

Wat voor werk kan ik thuis doen?

Steeds meer Nederlanders en Belgen kiezen ervoor om thuis te werken. Dat is ook niet gek, want thuiswerken biedt je veel voordelen. Zo kun je je eigen werktijden indelen, heb je geen baas en kom je thuis tot rust.

Thuiswerken is ideaal als je geen vaste baan buitenshuis wilt hebben, of als je al een vaste baan hebt en wat wilt bijverdienen. Ben jij iemand die graag thuiswerkt? Overweeg dan één van onderstaande beroepen.

Bijdrager:

Een copywriter schrijft teksten in opdracht van een opdrachtgever. Dit zijn de teksten van websites, blogs, tijdschriften, kranten, flyers of brochures.

Als copywriter ontvang je meestal instructies via e-mail, telefoon of Skype. Aangezien u voornamelijk online met uw klanten communiceert, maakt het niet uit van waar u uw tekst schrijft.

Dit kan dus in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Het belangrijkste is dat uw artikelen voldoen aan de wensen van klanten.

virtuele assistent:

Als virtueel assistent ondersteun je de Zelfstandig Ondernemer (ZZP’er) zodat hij of zij de regie houdt. Je ontzorgt de ondernemer en voert taken uit waar hij of zij geen tijd voor heeft.

Zo houd je je agenda bij, plan je nieuwe afspraken in voor potentiële klanten en onderhoud je je website. Als virtueel assistent zijn je taken heel divers. Deze taken zijn mede afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden en interesses.

Vertaler:

Ben je echt begaafd met talen? En kun je één of meerdere talen vloeiend spreken en foutloos schrijven? Dan is het beroep vertalen zeer geschikt voor jou. Als vertaler zet je tekst om van de ene taal naar de andere. Zo herschrijf je Nederlandse tekst naar Engelse of Duitse tekst. Vertaalwerk kunt u perfect thuis uitvoeren. Als vertaler moet u in contact blijven met uw klanten via telefoon of e-mail, Skype of FaceTime.

Gewichtsadviseur:

Hou je van gezelligheid? Vind je het leuk om mensen te adviseren over een gezondere levensstijl? Dan is het beroep van gewichtsconsulent perfect voor jou. Het voordeel is dat dit een zelfstandige loopbaan is. Je kunt dus lekker in je eigen huis oefenen.

Dit kan zelfs online. Zo kun je klanten adviseren via Skype of e-mail. Elke klant is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Dit maakt het beroep van gewichtsconsulent zeer veelzijdig en nooit saai.

Boekhouding:

Ben je gek op cijfers? Dan kun je als accountant fantastisch aan de slag vanuit je luie stoel. Het enige wat je nodig hebt is een computer en internet. U kunt dan online accounts bijhouden voor uw klanten. U vult uw aangifte en kwitantie in en doet uw belastingaangifte.

Natuurlijk ben je niet de hele tijd bezig met cijfers. Zo beantwoord je telefoontjes en e-mails van klanten. Om accountant te worden is het belangrijk om boekhoudkundige cursussen of opleidingen te volgen.

illustrator:

Maak jij de mooiste tekeningen? Teken je liever of de hele dag door? Kies dan voor een carrière als illustrator. Dit is een baan die je goed kunt doen vanuit het comfort van je eigen huis. Je moet natuurlijk wel weten wat de klant wil.

Soms heeft u ook een afspraak buiten de deur, maar meestal kan dit ook via Skype, FaceTime, telefoon of e-mail. Als illustrator zullen mensen je altijd beoordelen op het eindresultaat. Als de klant tevreden is, volgt er snel meer.

Mentor:

Vind je het leuk om advies te geven? Vind je het leuk om anderen te helpen? Dan is een baan als lifecoach wellicht iets voor jou. Lifecoaching is een heel divers beroep.

Zo help je mensen met uiteenlopende problemen. Iedereen is anders en heeft unieke problemen. Op deze manier kun je mensen begeleiden die niet weten welk beroep bij hen past, die niet op zichzelf kunnen staan ​​of zich erdoor kunnen laten vertrappen.

Als lifecoach begeleid je mensen om hun leven op een positieve manier te veranderen. Je geeft ze de tools om hun leven in handen te nemen, hun talenten te ontwikkelen of hun passies te ontdekken.

website ontwerper:

Webdesigner is een vak dat je thuis kunt uitoefenen. Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding. De meeste webdesigners werken vanuit huis als zelfstandige.

Als webdesigner ontwerp je websites. Je moet hier met veel dingen rekening houden. Zo moet de website niet alleen representatief zijn, maar ook toegankelijk, gebruiksvriendelijk en vindbaar in zoekmachines.

Daarom vereist het ontwerpen en vormgeven van een website niet alleen creatieve vaardigheden, maar ook veel technische kennis. De meeste webdesigners hebben een netwerk van copywriting- en SEO-experts die ze kunnen gebruiken om de perfecte website aan hun klanten te leveren.

Specialist in zoekmachine optimalisatie:

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Als SEO-expert zorg je ervoor dat de websites van je klanten beter gevonden worden en hoger in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google komen te staan.

Zo kunt u de vindbaarheid van uw website verbeteren. Je optimaliseert de structuur en inhoud van je website en maakt gebruik van linkstrategieën.

U kunt ook het zoekgedrag van uw doelgroep analyseren en trefwoordrapporten maken met behulp van speciale trefwoordprogramma’s zoals Google AdWords. Als je website-optimalisatie goed kent, kun je een SEO-expert worden. Bovendien kunt u bijna overal werken. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding.

budgetcoach:

Als budgetcoach coach je mensen die het financieel moeilijk hebben. Dit kan doordat ze verkeerde keuzes hebben gemaakt, niet met geld om konden gaan, of omdat ze financiële problemen wilden voorkomen. Je zorgt er weer voor dat je break-even draait.

De loopbaan van een budgetcoach is afwisselend en zal je veel voldoening geven. Je kunt deze klus thuis klaren. Hierdoor kun je telefonisch of per e-mail met klanten communiceren. Je moet regelmatig klanten bezoeken om hun administratieve werk te doen. Lees hier wat er nodig is om budgetcoach te worden.

software ontwikkelaar:

Ben jij een programmeerwonder? Je kunt dan zonder problemen vanuit huis werken als werknemer of als zelfstandige.

Veel werkgevers bieden hun softwareontwikkelaars tegenwoordig de mogelijkheid om een ​​paar dagen thuis te werken.

U kunt er echter ook voor kiezen om als zelfstandige te werken. Als u bijvoorbeeld een Java-expert of een toegewijde .NET-ontwikkelaar bent, hoeft u zich nooit zorgen te maken over uw werk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button