Nieuws

man brengt zwangere partner (28) en zoontje (5) om het leven

Een 33-jarige man heeft van vrijdag op zaterdag zijn 28-jarige zwangere partner en een 5-jarige zoontje vermoord. De dader gaf zich later zelf aan bij de politie.

De feiten speelden zich af in een appartementsgebouw aan de Werkplaatsstraat in Dendermonde. Het parket heeft tegen de moordzaak hoger beroep ingesteld bij de onderzoeksrechter.

Vanochtend om 6 uur gaat I.Y. (33) zich aangegeven op het politiebureau in Dendermonde. Hij zei ook dat hij zijn vrouw en kind had vermoord, die hij trouwens had verwekt.

Bij de dader is bloed afgenomen om te bepalen of de man getroffen was. Hulpdiensten vonden de lichamen van de moeder en het kind in de slaapkamer. Ze konden niets meer doen. De straat wordt per direct afgesloten voor alle autoverkeer.

Het parket kan tijdelijk niet verder ingaan op de specifieke omstandigheden. Ze wachten vervolgonderzoek af. Korpschefs Patrick Firth en Bernadette Baines van het parket Oost-Vlaanderen zeiden: “We wachten de bevindingen van de dokter af alvorens hem te confronteren.” Hij wordt later voorgeleid aan een rechter-commissaris, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk pas zondag gebeuren.

Het stel was getrouwd en woonde zes maanden in het Sint-Gillisappartement. Volgens enkele kennissen van de vrouw was er geen spanning tussen het stel, hoewel ze in het verleden al enige tijd uit elkaar zouden zijn geweest.

Aanklagers hebben nog geen uitspraak kunnen doen over het feit dat de vrouw zwanger is: “We moeten wachten op het onderzoek van de gerechtsarts.” De man woonde nog in Turkije toen ze samen waren, maar kwam pas later naar hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button