Vacatures

Zeven jobs met flexibele werkuren in België?

Het spreekt voor zich dat flexibele roosters beter bij de ene baan passen dan bij de andere. Maar als je echt flexibel zou willen werken, welk beroep zou je dan kiezen?

1. Vertegenwoordiger:

Als verkoper werk je hard en breng je veel tijd door in je auto, maar je besteedt de meeste tijd aan het invullen van je eigen agenda en het maken van je eigen afspraken.

Heb je woensdag een afspraak bij de kapper? Dan kom je er makkelijk achter en verplaats je wat afspraken naar dinsdag en donderdag.

2. Informatietechnologiepersoneel:

Een modern bedrijf zal je flexibiliteit als IT’er onmiddellijk herkennen – lees: bugs en problemen snel oplossen, zelfs ’s nachts, in het weekend en op feestdagen – en geeft je in ruil daarvoor de vrijheid om je eigen werkschema te dicteren.

Er is een reden waarom bedrijven toonaangevend zijn op het gebied van flexibel werken.

3. Projectcoördinator:

Aangezien je als projectcoördinator voornamelijk communiceert met het (vaak verspreide) projectteam, is het logisch dat je flexibel of op afstand kunt werken.

Het feit dat al je projecten perfect binnen de deadline zijn afgerond, bewijst dat je je werk perfect hebt georganiseerd.

4. Bijbaan:

Bij deeltijdswerk geven werkgevers u meestal de vrijheid om te beslissen welk “deel” u precies gaat werken. Wil je op een bepaalde dag niet werken, of wil je dat, dan regel je dat – in overleg met je baas – met geluk.

5. Freelancer:

Ook als freelancer ervaar je maximale flexibiliteit waar en wanneer je kunt werken. U moet net zoveel rekening houden met de onzekerheid van het vinden van een baan als u heeft gewerkt. Houd dus rekening met uw werk-privébalans.

6. Gemeenschapsbeheerder:

Als social media manager breng je het grootste deel van je tijd door in het hart van je bedrijf. Toch kun je als communitymanager op afstand veel gedaan krijgen. De enige vereiste: een stabiele internetverbinding.

Interesse in een van deze flexibele banen? Misschien is het tijd om een ​​verandering van baan te overwegen. Je work-life balance zal ongetwijfeld verbeteren.

7. Promovendi:

Als promovendus kun je je tijd over het algemeen besteden zoals je wilt. Voor veel aspirant-artsen betekent dit dat ze altijd aan het werk zijn, terwijl anderen een “leeg” werkschema als deprimerend en eenzaam ervaren. Dus alleen voor liefhebbers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button