Vacatures

Hoeveel verdien je als je een eigen kapperszaak hebt?

Hou je ervan om je mooi te kleden? Leg jij anderen graag in de watten? Dan kan de gedachte om in de schoonheidsbranche te werken je ogen doen stralen.

Momenteel heeft de branche ongeveer 43.000 werknemers en 35.000 zelfstandige vrijgezellenbedrijven “of liever “alleenstaande vrouwenbedrijven”، aangezien er geen enkele man onder de schoonheidsspecialisten is”. Maar hoeveel verdien je eigenlijk?

kapper:

Als je een passie hebt voor haar, weet je waarschijnlijk al dat een baan als kapper iets voor jou is. Volgens Statbel، het Belgische statistiekbureau، bedraagt ​​het gemiddelde bruto-inkomen van een kapper 2.388 euro per maand, met een netto-inkomen van ongeveer 1.833 euro.

De dankbaarheid die je geeft, is een mooie beloning. Bovendien is er weinig tot geen stress. Dat betekent echter niet dat het knippen van je haar alleen maar om ontspannen gaat. Veel kappers krijgen vroeg of laat last van rugpijn, nekpijn of polspijn door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen.

Zorg daarom voor een juiste houding en een goed uitgeruste werkplek. Houd er ook rekening mee dat het gaat om loon van werknemers in loondienst. Wil je als ZZP’er je eigen kapsalon beginnen of bij iemand thuis knippen, dan hangt je inkomen af ​​van het aantal klanten dat je in je stoel hebt zitten.

schoonheidsspecialist:

Ben je meer geïnteresseerd in make-up en lichaamsverzorging? Als schoonheidsspecialiste, manicure, pedicure of visagist mag je rekenen op een gemiddeld bruto maandinkomen van 2.555 euro “netto circa 1.895 euro”. Dit heeft ook te maken met het loon van arbeid.

Zelfstandigen kunnen veel meer of veel minder verdienen. Het maakt niet uit of je eigen baas bent of niet: de klant is letterlijk koning. U moet dus vaak ’s avonds en in het weekend werken, omdat andere mensen dan vrij zijn om van uw diensten te genieten. In deze branche moet je veel flexibiliteit tonen.

voedingsdeskundige:

Wil je mensen helpen zich goed in hun vel te voelen en een gezondere levensstijl te leiden door beter te eten? Overweeg dan een carrière als voedingsdeskundige.

Om toegelaten te worden tot het werk in dit paramedische beroep, heb je het juiste diploma nodig, een Bachelor in de diëtetiek, die je in drie jaar kunt behalen. Daarna krijg je ongeveer € 3.965 (of € 2.425 netto) per maand uitbetaald. Deze vacatures voor voedingsdeskundigen blijven openstaan.

verkoper van een schoonheidssalon:

Als werken in een parfumerie, apotheek of cosmeticawinkel je aanspreekt, kun je altijd solliciteren op verkoopfuncties.

Als je als verkoper in een winkel aan de slag gaat, kun je een gemiddeld bruto maandinkomen verdienen van 2.670 € (ongeveer 1.945 € netto).

Word je huis-aan-huisverkoper of demonstratrice, bijvoorbeeld door beautyproducten te verkopen op een huisfeestje, dan schommelen je verdiensten rond de 2.984 € bruto (ongeveer 1.854 € netto). Vraag jezelf voordat je solliciteert af of je in het weekend en in de avonduren wilt werken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button