Buitenland

Hoeveel verdient een loodgieter per maand netto?

Loodgieters zullen we altijd nodig hebben in België. Er is vaak een loodgieter te kort en als er plotseling een lekkage of verstopping ontstaat، zit je verlegen om iemand die de boel weer kan maken. Maar wat verdient een loodgieter nou eigenlijk?

Een loodgieter kan leidingen aanleggen، verstoppingen verhelpen en lekkages repareren. Bij het verbouwen van een huis “en dan met name de badkamer en keuken” komt loodgieter om de leidingen aan te leggen، alvorens er gestuct kan worden.

We vroegen Mark Hosten (45) uit Houthulst hoeveel hij verdient …

Beroep : loodgieter.
Burgerlijke staat: alleenstaand، geen kinderen.
Nettoloon: 1.800 euro
Extra: hospitalisatieverzekering.

Wat doe je voor job ?

Nu ben ik loodgieter، maar eerst heb ik twee jaar als arbeider gewerkt bij Volvo en Ontex. Ik wou een job die me meer voldoening gaf، en op een dag zag ik een advertentie in de krant voor een opleiding als loodgieter. Ik heb geen seconde getwijfeld. Intussen ben ik al 7 jaar loodgieter in de bouwsector bij Meire-De Bal bvba. We plaatsen centrale verwarming،verwarmingsketels، sanitaire toestellen etc.

Doe je je job graag ?

Ja، omdat het zo gevarieerd is. Ik kom voortdurend op andere plaatsen en ontmoet de meest uiteenlopende mensen. Het is altijd wat nieuws. En ik blijf bijleren، dat geeft ook veel voldoening.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon ?

Nee niet onmiddellijk. Ik kan het goed vinden met mijn collega’s، dat is op zijn minst even belangrijk als mijn salaris. Het gras is niet altijd groener aan de overkant.

Lees ook: Welke verzekeringen moet ik afsluiten als ik een huis koop?

Wat vind je van je inkomen ?

Goed، al zou het natuurlijk altijd wat meer mogen zijn، vooral omdat ik soms zware fysieke arbeid moet doen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan parkeerboetes.

Spaar je ?

Ja، maar soms te weinig. Als ik spaar، is het vooral voor de verbouwingen aan mijn huis.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan mijn hobby’s fietsen، voetbal en uitgaan met vrienden.

Wat is je grootste kost ?

De lening voor mijn huis: een kleine 650 euro per maand.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button