Nieuws

Penisvergroting: Is het Effectief?

Ongetwijfeld heb je mannen weleens horen tobben over de vraag: “Is mijn penis groot genoeg?”. Hoewel vrouwen zelden klagen over de lengte van de penis, blijft het voor veel mannen een bron van zorgen. Vaak hebben mannen een vertekend beeld van wat als ‘normaal’ wordt beschouwd, grotendeels door de vertekende realiteit van pornofilms, waarin acteurs worden geselecteerd vanwege hun uitzonderlijke grootte.

Dit heeft geleid tot het opmerkelijke fenomeen waarbij artsen en urologen vaak mannen met onzekerheden of jonge jongens in hun wachtkamers krijgen met verzoeken voor penisvergroting. Het is echter verstandig om goed na te denken voordat je een dergelijke ingreep overweegt.

Ongegronde Onzekerheden:

Het is bijna verrassend dat dergelijke ingrepen, die zelden het gewenste effect hebben en niet wetenschappelijk bewezen zijn, toch zo populair zijn. Onzekerheid over je geslachtsdelen is begrijpelijk, maar in het geval van een vermeend kleine penis is die onzekerheid vaak ongegrond.

Alleen als een penis korter is dan 6 centimeter mogen artsen een penisvergroting overwegen. Als je toch onzeker bent over de grootte van je penis, is het misschien verstandiger om eerst contact op te nemen met een huisarts, seksuoloog, of psycholoog om de onzekerheid te bespreken, voordat je een kostbare, risicovolle, en vaak ineffectieve operatie of apparatuur overweegt.

Als je meer wilt weten over verschillende opties voor penisvergroting die online worden geadverteerd, zal Gezondheidsplein verschillende methoden en medische ingrepen bespreken.

Pillen, Supplementen, en Crèmes voor Penisvergroting:

Er zijn talloze pillen, supplementen en crèmes beschikbaar waarvan wordt beweerd dat ze de penis vergroten. Maar werken deze producten echt? Experts zijn hierover duidelijk: er is geen enkel bewijs dat deze middelen de lengte van de penis beïnvloeden. Het is dus verstandig om geen geld uit te geven aan deze producten, want ze hebben geen effect.

De Vacuümpomp voor Penisvergroting:

Deze pomp is een klassieker onder de apparaten voor penisvergroting. Je smeert eerst de penis in met glijmiddel en plaatst deze in een cilinder die aan een pomp is bevestigd. Door de lucht langzaam uit de cilinder te zuigen, ontstaat er een vacuüm, wat resulteert in een (iets grotere) erectie. Vervolgens gebruik je een strakke elastische ring aan de basis van de penis om het bloed vast te houden en de erectie te behouden. Het effect is echter tijdelijk.

Effectiviteit van de Vacuümpomp:

Hoewel de penispomp nuttig kan zijn voor mannen met erectieproblemen, heeft het geen blijvend effect op de grootte van de penis. Zodra je de ring verwijdert, keert de penis terug naar zijn oorspronkelijke grootte.

Risico’s van de Vacuümpomp:

Het gebruik van de elastische ring mag niet langer dan 30 minuten duren om schade aan het huidweefsel, de bloedvaten en de zwellichamen te voorkomen. Er zijn risico’s zoals tijdelijke impotentie, blauwe plekken, blaren, kneuzingen, littekens, misvormingen en een verdikte huid. Het is dus raadzaam om de vacuümpomp te vermijden.

Oefeningen, Apparaten, en Gewichten voor Penisvergroting:

Ten eerste is het belangrijk te begrijpen dat de penis geen spier is die je kunt trainen zoals je biceps. De meeste oefeningen, gewichten en apparaten richten zich op het oprekken van de huid en het vergroten van de lengte van de penis zelf.

Oefeningen:

Een populaire oefening is ‘Jelquen’, een dagelijkse routine die de bloedcirculatie in de penis zou verbeteren, wat tot een verlenging zou kunnen leiden. Deze oefeningen vergen echter veel tijd en zelfdiscipline, en ze zijn niet wetenschappelijk bewezen. Ze kunnen zelfs schade aanrichten aan de zwellichamen.

Apparaten en Gewichten:

Een andere methode om de penis te vergroten is het gebruik van apparaten of gewichten die worden bevestigd aan de penis om deze uit te rekken. Hoewel het idee vergelijkbaar is met lidgymnastiek, waarbij de bloedcirculatie wordt bevorderd, zijn de resultaten vaak teleurstellend. Sommige van deze apparaten moeten tot wel 10 uur per dag worden gedragen.

Lees ook: Hoe krijg je Teelbalkanker in 2023?.

Effectiviteit en Risico’s:

Uroloog Michael OLeary benadrukt dat deze oefeningen, apparaten en gewichten misschien de huid enigszins kunnen oprekken, maar geen invloed hebben op de grootte van de erectie. Bovendien kunnen ze ernstige negatieve gevolgen hebben, zoals scheuren in het huidweefsel, gebarsten bloedvaten en zelfs breuken in de penis. Het is dus verstandig om deze apparaten en gewichten te vermijden.

Chirurgische Penisvergroting:

Bij een chirurgische penisvergroting wordt de penis niet daadwerkelijk verlengd. In plaats daarvan worden de ligamenten die de penis rechtop houden tijdens een erectie doorgesneden, waardoor een deel van de penis dat normaal in het lichaam ligt, naar voren wordt getrokken. Om te voorkomen dat dit stukje penis weer naar binnen schiet, moet je na de operatie gewicht aan de eikel hangen.

Effectiviteit van Chirurgische Penisvergroting:

Deze ingreep is pijnlijk en de resultaten vallen vaak tegen. Het is een dure operatie en het verschil in lengte is voornamelijk merkbaar in een slappe toestand. Tijdens seksuele opwinding en een erectie steekt de penis door het doorgesneden ligament niet meer omhoog.

Lees ook: Wat zijn de eerste tekenen van diabetes?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button