Nieuws

Welke maand worden belastingen terugbetaald?

Of je nu je aanslagbiljet voor de personenbelasting via de post hebt ontvangen of in je eBox, je weet nu of je belastingen moet betalen of dat je geld van de fiscus kunt verwachten. Het is handig om te weten wanneer je de terugbetaling van de belastingdienst kunt verwachten, en door een paar eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat het geld soepel op je bankrekening wordt gestort.

Wanneer ontvang je de Terugbetaling? De datum waarop het geld op je rekening zal verschijnen, hangt af van wanneer je je aanslagbiljet hebt ontvangen via de post, eBox of wanneer het beschikbaar werd in de sectie ‘Mijn documenten’ van MyMinfin. Tel twee maanden op bij die datum en neem de laatste dag van die maand om te weten wanneer de fiscus de overschrijving zal doen. Deze uiterlijke datum wordt ook vermeld op je aanslagbiljet.

Voeg enkele dagen toe voor de verwerking van de betaling om een inschatting te maken van wanneer het bedrag daadwerkelijk op je rekening zal verschijnen. Bijvoorbeeld, als je je aanslagbiljet op 16 februari hebt ontvangen, zal de terugbetaling uiterlijk op 30 april plaatsvinden, maar het kan nog enkele dagen duren voordat het bedrag daadwerkelijk op je rekening staat. Zolang je je aanslagbiljet nog niet hebt ontvangen, kun je niet precies weten wanneer je een terugbetaling zult krijgen.

Hoe zorg je ervoor dat de Terugbetaling Soepel Verloopt? Om ervoor te zorgen dat je het geld correct ontvangt, is het raadzaam om te controleren of de belastingdienst beschikt over het juiste rekeningnummer. Als je een voorstel voor een vereenvoudigde aangifte hebt ontvangen, kun je dit rekeningnummer alvast controleren.

Bij dit voorstel vind je ook instructies om het rekeningnummer te wijzigen als het onjuist is of als je een nieuw rekeningnummer hebt. Je kunt ook controleren of de FOD Financiën de juiste gegevens heeft en indien nodig nieuwe informatie doorgeven op de website MyMinfin.be.

Hoe wijzig je een Rekeningnummer? De snelste manier om een rekeningnummer te wijzigen, is via MyMinfin. Je hebt tot de tiende dag van de maand van je terugbetaling de tijd om de wijziging op deze manier door te geven.

Je kunt ook het formulier gebruiken dat bij je vereenvoudigde aangifte is gevoegd of het beveiligde algemene contactformulier online invullen. Met het contactformulier kun je je rekeningnummer wijzigen tot de vijfde dag van de maand van de terugbetaling.

Lees ook: Waar betaal je belasting als je in het buitenland werkt?

Je kunt je gegevens ook schriftelijk wijzigen. Gebruik hiervoor het formulier dat bij je aanslagbiljet is gevoegd of stuur een brief met je bankgegevens naar de fiscus. Als je per post wijzigt, is de deadline de twintigste van de maand voorafgaand aan de maand van de terugbetaling.

Het is belangrijk op te merken dat als je getrouwd bent of wettelijk samenwoont, zowel jij als je partner een verzoek moeten sturen en het nieuwe rekeningnummer moeten opgeven. De fiscus kan niet het rekeningnummer wijzigen als alleen je partner de bankgegevens heeft doorgegeven.

Op welke Rekening Stort de Belastingdienst de Terugbetaling Precies? Wat gebeurt er als je een gezamenlijke aangifte doet? Als je wettelijk getrouwd bent of wettelijk samenwoont en je geeft hetzelfde bankrekeningnummer op, dan zal het geld op die rekening worden gestort. Als jullie allebei verschillende rekeningnummers opgeven, zal de fiscus de terugbetaling storten op het rekeningnummer dat het laatst is ontvangen in de periode van tien dagen voor het verzenden van het aanslagbiljet en de tiende dag van de maand van de terugbetaling.

Lees ook: Wat moet je in orde brengen bij de aankoop van een wagen?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button