Verzekeringen in België

Wat doet de Liberale Mutualiteit in België ?

Een ziektekostenverzekering in België is verplicht voor iedereen die in België woont, dus kies de beste en meest bekende ziektekostenverzekering in België, zodat je geld kunt besparen en veel cadeaus kunt krijgen.

Volgens het rapport van Test-Aankoop, dat jaarlijks in België wordt gepubliceerd om verzekeringspolissen in België te vergelijken, staat LM al 3 opeenvolgende jaren op nummer 1 op het gebied van aangeboden diensten.

Wat zijn de voordelen van de ziektekostenverzekering LM in België?

De voordelen van de LM-ziekteverzekering verschillen van provincie tot provincie, vooral voor zwangere vrouwen. Dit verschil zie je enkel terug in de giften. Hier zet ik de bijzondere giften van LM-ziekteverzekering in West-Vlaanderen voor je op een rij.

1. Na afloop van de bevalling krijgen de ouders elk 100 euro, het bedrag is een attest gekocht bij deze verzekeringsmaatschappij, maar er moet wel een geboorteakte zijn.

2. Na de geboorte van het kind ontvangen vader en moeder ook een uitkering van 320 euro.

3. Vrouwen die bevallen krijgen 375 euro, dat wordt alleen voor 6 maanden borstvoeding vergoed.

4. Zwangere vrouwen krijgen 50 euro shoptegoed, mannen krijgen hetzelfde bedrag.

5. Ouders kunnen de kosten van ziekenhuisbezoek of doktersbezoek volledig vergoeden als het kind 6 jaar oud is, maar u moet de verzekeringsmaatschappij vanaf de geboorte gegevens over het kind verstrekken. In België is er ook een jaarlijkse terugbetaling van de officiële vaccinatiebijdrage van 25 euro per verzekerde.

6. Een vrouw met een pasgeborene kan een verwijzingsvergoeding krijgen van 45 euro wanneer ze medische zorg nodig heeft, terwijl ze tijdens de zwangerschap slechts 5 euro betaalt aan een masseur, tot een maximum van 9 zittingen.

7. Als het verzekerde kind jonger is dan twee jaar, heeft het recht op een aankoopbewijs van 75 euro.

8. Als zwangere vrouwen of pas bevallen vrouwen bij verzekeringsmaatschappijen kopen, krijgen ze 15% korting.

9. Tandartsverzekering is gratis voor kinderen onder de 18 jaar.

11. Elk lid krijgt 50 euro, waarvan 25 euro contant, en de rest zijn waardebonnen voor de aankoop van sportartikelen.

12. Als papa en mama werken en het kind is ziek, sturen ze je een oppas om voor het kind te zorgen tot de leeftijd van veertien, en heb je negen dagen vrije tijd per jaar, en na een lange tijd word je een klein bedrag betaalt, dat niet hoger mag zijn dan 5 euro per dag.

13. De verzekering betaalt 250 euro voor gehandicapte kinderen, maar dit geld wordt 50 dagen per jaar in zijn opvangcentrum uitgegeven.

Natuurlijk zijn er nog vele andere kleine voordelen die ik niet heb genoemd, waardoor artikelen kleiner en gemakkelijker leesbaar worden.

Wat zijn de nadelen van de LM-verzekering in België?

Liberal ziektekostenverzekering heeft enkele nadelen omdat het niet in alle steden van België kantoren heeft. Maar ze bieden wel gratis gefrankeerde enveloppen aan voor leden, dus als je ze een ziekenhuis- of doktersrekening wilt sturen, ga dan gewoon naar het dichtstbijzijnde Bepost-postkantoor en krijg gratis bezorging.

Lees ook: Is aansluiten bij een mutualiteit verplicht in België in 2023?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button