Cryptocurrencies

Kan bitcoin een miljoen waarde bereiken ?

De bitcoin: We bevinden ons momenteel in een enorme bearmarkt en het licht aan het einde van de tunnel moet nog worden gezien. Vandaag nemen we echter een positievere houding aan en praten we over het potentieel van bitcoin om een ​​prijs van 1 miljoen € te bereiken.

Dit lijkt op dit moment een ondenkbaar proces, maar als we emoties opzij zetten en bitcoin objectief beoordelen als een financieel actief, zul je merken dat het mogelijk is.

Wat is geld?

Om de bitcoin-prijs van 1 miljoen euro te rechtvaardigen, is de eerste vraag die we moeten beantwoorden: wat is geld? Geld is de batterij van onze tijd en energie. Als je werkt, ruil je tijd en energie in voor geld.

We slaan tijd en energie op in batterijen voor toekomstig gebruik. Het belangrijkste kenmerk van deze batterij is dat hij geen tijd en energie verspilt. Dit is het probleem met onze euro en andere vormen van fiatgeld.

Door het eindeloos bijdrukken van geld door het huidige financiële systeem worden onze batterijen steeds minder waard. Bitcoin is een absoluut schaarse batterij met 21 miljoen. Dit maakt bitcoin de beste manier om geld te besparen die de markt te bieden heeft.

Lees ook: Kan Cardano 1000 euro waard worden?

Zelfs als de ECB belooft te stoppen met het bijdrukken van geld, moeten we ze geloven.Je hoeft niemand te vertrouwen vanwege de schaarste van bitcoin.

Het falen van onze valuta:

Omdat onze fiatgeld jarenlang hebben gefaald als middel om te sparen, zijn mensen op zoek gegaan naar alternatieven.

Ze vinden ze in zilver, goud, aandelen, obligaties en onroerend goed. Al deze beleggingscategorieën hebben gedeeltelijk de functie van geld overgenomen. Veel mensen kiezen er tegenwoordig bijvoorbeeld voor om de rest van hun geld aan het eind van de maand te beleggen in indexfondsen.

Lees ook: Hoeveel wordt Ethereum waard 2030?

Puur omdat het veiliger is dan een spaarrekening. Deze investeringsmogelijkheden zijn ook activa waarmee bitcoin concurreert als waardeopslag. Als bitcoin erin slaagt om op de lange termijn 5% tot 10% van elke markt te veroveren, zijn we al voorbij de grens van een miljoen.

Geen enkel financieel actief kan concurreren met de schaarste van Bitcoin, dus zullen steeds meer mensen Bitcoin gaan gebruiken als een middel om op de lange termijn te sparen, waardoor de prijs in de miljoenen kan lopen.

Lees ook: Top drie beste cryptomunten van 2023?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button