Cryptocurrencies

Top drie beste cryptomunten?

Op zoek naar cryptocurrencies om te kopen in 2024? Welke cryptomunten doen het dit jaar goed? Of welke cryptocurrencies een goede langetermijninvestering zijn?

In dit artikel bespreken we de top 3 cryptocurrencies waar je in 2024 niet omheen kunt:

  1. Bitcoin.

2. Ethereum.

3. Cardano.

Hoe werken cryptocurrencies?

Weet je nog weinig van Bitcoin, andere cryptocurrencies of blockchaintechnologie?

Begin dan met het lezen van ons artikel over beleggen in cryptocurrencies om te leren hoe cryptocurrencies werken, hoe te beleggen en de voor- en nadelen.

Merk op: De inhoud op deze website mag niet worden beschouwd als financieel advies. De informatie op belg12.com is educatief en zet niet aan tot kopen of verkopen. Doe altijd je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je kunt missen.

Bitcoin:

Het lijdt geen twijfel dat Bitcoin de meest populaire en bekende cryptocurrency ter wereld is geworden.

Veel verkopers en bedrijven accepteren Bitcoin al als betaalmethode. Zo is Bitcoin geaccepteerd als een geldige betaalmethode door Microsoft en Burger King.

Bitcoin heeft tot doel de controle van betalingssystemen door centrale organisaties zoals centrale banken en overheden weg te nemen. Zo kan iedereen elke transactie zien.

Bitcoin is een groot project en verschillende teams en ontwikkelaars blijven eraan werken. Ontwikkelaars kunnen hun steentje bijdragen door deel te nemen aan startup-projecten.

Voordelen van Bitcoin:

Decentralisatie – de valuta wordt niet gecontroleerd door een centrale autoriteit. Een centrale bank of overheid heeft bijvoorbeeld geen macht, zoals een normale munteenheid als onze Euro.

Relatief snelle en betaalbare betalingen – Via een peer-to-peer netwerk kan Bitcoin tegen lage kosten een transactie binnen enkele minuten verwerken. (Internationale) transacties met banken zijn vaak duur en traag.

Constante ontwikkeling – Honderden ontwikkelaars werken elke dag hard om Bitcoin te verbeteren.

Geaccepteerd als een geldige betaalmethode – Als enige cryptocurrency wordt Bitcoin algemeen geaccepteerd door grote en kleine bedrijven.

Nadelen van Bitcoin:

In ontwikkeling – Hoewel Bitcoin de meest volwassen munt in omloop is, is de munt nog steeds in ontwikkeling. Er zijn nog veel knelpunten die moeten worden opgelost.

Hoog energieverbruik – Bitcoin verbruikt meer energie dan goud. Bitcoin-mijnwerkers gebruiken veel elektriciteit om het netwerk te beveiligen. Dit maakt Bitcoin onhoudbaar. De Universiteit van Cambridge schat dat Bitcoin evenveel energie verbruikt als het totale energieverbruik van Zwitserland.

Bitcoin-prijsvoorspelling:

De prijs van Bitcoin is erg volatiel. Bitcoin heeft de afgelopen maanden enorme winsten geboekt, maar ook de grootste verliezen in de geschiedenis.

Experts hebben over het algemeen positieve verwachtingen voor de komende koers. Er zijn echter ook mensen die denken dat we het hier over een bubbel hebben. Dit betekent dat op de lange termijn de waarde verloren gaat.

Ethereum:

Ethereum (ETH) wordt beschouwd als de meest populaire cryptocurrency na Bitcoin.

Ethereum heeft enkele overeenkomsten met Bitcoin, maar het kan veel meer.

Ethereum-overdrachten zijn sneller dan Bitcoin en de blockchain-technologie van Ethereum kan meer transacties aan.

Bovendien ondersteunt Ethereum, in tegenstelling tot Bitcoin, ook slimme contracttechnologie. Dit is een veilige manier om digitale afspraken te maken zonder eerst een wederzijdse vertrouwensrelatie tot stand te brengen. Bitcoin richt zich alleen op digitale transacties.

Last but not least maakt Ethereum ook de creatie van gecentraliseerde applicaties (dApps) mogelijk. Met behulp van blockchain-technologie draaien deze dApps op een gedecentraliseerd platform zonder centrale autoriteit.

Zo zijn diensten als Facebook en Whatsapp gecentraliseerd. Daarom staan ​​uw berichten onder controle van deze autoriteiten. Dit is niet het geval met dApps.

Ethereum wordt ook gezien als een nieuw tijdperk van internet; een internet dat niet wordt gecontroleerd door een bedrijf of individu en waar gebruikers hun eigen gegevens bezitten.

Voordelen van Ethereum:

Gedecentraliseerd – Net als bij Bitcoin worden transacties door iedereen geverifieerd zonder een centrale autoriteit of tussenpersoon.

Global Fast Transactions – Waarde kan snel worden overgedragen zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank.

Zeer betrouwbaar – Ethereum bestaat al enkele jaren en is al enige tijd de op een na bekendste cryptocurrency.

Programmeerbaar – Het grootste voordeel is dat ontwikkelaars Etheurem kunnen gebruiken om gedecentraliseerde applicaties (dapps) te maken, zoals financiële diensten, games, slimme contracten, enz.

Nadelen Ethereum:

Schaalbaarheid – Andere valuta kunnen ook gebruikmaken van de Ethereum-blockchain. Hoe meer valuta er op draaien, hoe langzamer het netwerk wordt.

Ontwikkelingsvertragingen – Updates worden vaak te laat geïmplementeerd, wat soms voor problemen kan zorgen, wat leidt tot hoge transactiekosten en vertragingen.

Ethereum-prijsvoorspelling:

Het inschatten van de prijsverwachtingen van Ethereum is lastig. Het nieuwe jaar begon met een grote stijging van de prijzen maar, net als Bitcoin, een gedeeltelijke inzinking.

Ethereum is momenteel volop in ontwikkeling. Het aantal ontwikkelaars en samenwerkingen groeit snel. Uiteindelijk zou dit kunnen betekenen dat meer mensen Ethereum gaan gebruiken, wat kan leiden tot hogere prijzen. We weten niet zeker of dit ook echt gaat gebeuren.

Cardano:

Cardano staat bekend als de derde generatie blockchain, opgericht door de mede-oprichter van Ethereum. Daarom lijkt Cardano erg op Ethereum.

Cardano’s doel is om financiële applicaties te draaien die kunnen worden gebruikt door miljoenen consumenten over de hele wereld, zoals bedrijven, consumenten en overheden.

Cardano is tot nu toe de enige munt waarvan de blockchain is ontwikkeld door middel van wetenschappelijk onderzoek om te begrijpen wat er in de praktijk misgaat.

Blockchains worden bijvoorbeeld gebouwd door teams van ingenieurs en academici (experts uit de industrie).

Cardano is nog in ontwikkeling. Je betaalt dus een jaar lang niet met Cardano

Voordelen van Cardano:

Aanpasbaar – kan eenvoudig worden aangepast. Hierdoor kan de techniek achter Cardano relatief snel verbeteren.Regelgevende samenwerking – Cardano probeert rekening te houden met de regelgeving van verschillende landen.

Dringende toekomstplannen – het bedrijf heeft een aantal projecten gepland voor 2022; het verbeteren van slimme contracten, het vergroten van de schaalbaarheid en het verbeteren van de besluitvorming.

Nadelen van Cardano:

Het project is nog in ontwikkeling – er zijn momenteel niet veel functies beschikbaar. Het project moet zich nog bewijzen.

Cardano-prijsvoorspelling:

Ook voor Cardano is het moeilijk te voorspellen waar de toekomst toe zal leiden.

De meeste experts zijn optimistisch over de toekomst. Het Cardano-team blijft zijn blockchain snel verbeteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button