Sport

14 verdachten aangeklaagd wegens frauduleuze verkoop van voetbalclub

Het Federaal Parket heeft het Brusselse parlement gevraagd de zaak voor de correctionele rechtbank te brengen in de oplichtingsverkoop van voetbalclub Anderlecht. Dat meldt de krant HLN woensdag en bevestigde het aan onze hoofdredacteur.

Het Openbaar Ministerie verzocht om de aanklacht tegen 11 personen en drie bedrijven voor een reeks misdaden: fraude, valsheid in geschrifte, witwassen van geld, privécorruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

Vooruitgang versnelt het onderzoek. Op 14 februari staat een hoorzitting in de raadkamer over de mogelijke verwijzing gepland.

HLN schrijft dat Herman Van Holsbeeck, voormalig kaderlid bij RSC Anderlecht, tijdens zijn verhoor heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de verkoop aan de Centrale Anticorruptiedienst (Corruption Investigators) tijdens fraude.

Andere verdachten zijn onder meer voorzitter Roger Vanden Stock, voormalig topman Jo Van Biesbroeck, voormalig financieel directeur René Trullemans en een advocaat.

Agent Christophe Henrotay is het doelwit van de rechtbank wegens andere voetbalgerelateerde documenten, en twee van zijn werknemers staan ​​ook onder verdenking, evenals het Britse bedrijf van Henrotay, Foot Innovation Limited.

Aanklagers richten zich ook op het prominente advocatenkantoor Clifford Chance en twee van zijn advocaten. Clifford Chance hielp eind 2017 bij de verkoop van de Anderlecht-top aan Marc Coucke.

Ook de aanklagers willen dat advocaat Luc Deleu wordt vervolgd, zoals ook het geval was bij het kantoor van Deleu, Van Landuyt en Vennoten.

Deleu, sinds vorig jaar bestuurder bij Anderlecht, zit met vertegenwoordigers van Coucke’s gezinswagen, de Alychlo.

Het vermoeden bestaat dat de toenmalige bazen en hun entourage Cook hebben opgelicht om te veel te betalen voor Anderlecht.

Bekijk live: Marokko tegen Portugal in video van Prima kwaliteit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button