Sport

Nairo Quintana stopt volgens Colombiaanse media met fietsen

Volgens Colombiaanse media stopt Nairo Quintana ”32” met fietsen. Quintana verliet Arkéa Samsic aan het einde van het seizoen nadat er sporen van de illegale pijnstiller tramadol in zijn bloed waren gevonden.

Een nieuw team kwam er niet, dus Quintana, winnaar van de Giro ”2014” en Vuelta (2016), zou na een carrière van 14 jaar de fiets aan de haak hangen.

Afgelopen zomer verlengde de klimmer zijn contract bij Arkéa Samsic tot eind 2025. Maar het kwam aan de oren van het nieuws dat de International Cycling Union (UCI) hem had gediskwalificeerd voor de Tour de France-finale van 2022 nadat de UCI het gebruik van de pijnstiller tramadol in zijn bloedbaan had gevonden en verboden was.

Quintana verklaarde zijn onschuld en stapte naar het International Court of Sport. Arkéa Samsic gooide de contractverlenging echter in de prullenbak: Quintana moest op zoek naar een nieuwe ploeg.

Intermarché-Circus-Wanty en vooral EF Education-EasyPost werden genoemd, maar de interesse was nooit echt specifiek.

Volgens berichten in de Colombiaanse media zal Quintana de zoektocht beëindigen en zich terugtrekken uit het professionele wielrennen. Hij zal zijn beslissing waarschijnlijk deze week formeel bekendmaken op een persconferentie.

Quintana reed eerder voor Boyacá es Para Vivirla, Colombia es Pasión en Movistar. Hij won de Giro d’Italia (2014), de Vuelta a España (2016) en werd tweemaal tweede in de Tour de France (2014 en 2015).

Lees ook: 14 verdachten aangeklaagd wegens frauduleuze verkoop van Anderlecht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button