Nieuws

Is de Belgische Gold Mastercard zijn prijs waard?

 Als je in België een standard silver- of gold Mastercard hebt, moet je weten dat je met een Gold Mastercard meer per maand betaalt dan met andere kaarten. Maar is die dure creditcard het geld waard, of kun je beter een goedkopere kaart gebruiken?

In dit artikel laat ik je kennismaken met de prijzen en kenmerken van de Belgische Mastercard. Wat is de oplossing om minder te betalen en alle functies te krijgen?

Met een creditcard (ook wel Visa of Mastercard genoemd) kun je aankopen doen en geld opnemen bij duizenden geldautomaten over de hele wereld. Een ander voordeel van dit type kaart is dat de kosten en geldopnames pas na een bepaalde tijd van uw rekening worden afgeschreven.

U kunt ervoor kiezen om in één keer of in termijnen te betalen. Dat is de reden waarom het woord “krediet” in de naam voorkomt.

Betalen of geld opnemen in winkels met een kredietkaart in België is niet altijd gratis, of het nu met Visa of Mastercard is.

Klik op de blauwe woorden om meer te weten te komen over de extra kosten die u moet betalen bij gebruik van een creditcard in België. Volg dan deze stappen: Selecteer in het eerste vak aan de linkerkant uw kaarttype en een kaart van een willekeurige bank. Kies bij de tweede optie ernaast een betaalmethode, betaal in de winkel of neem geld op bij een geldautomaat. Kies in het derde bericht de regio van betaling, Europa of buiten Europa. Kies bij de vierde optie het bedrag dat u wilt uitgeven.

Belgische kredietkaarten kunnen heel wat bijkomende voordelen bieden. Er kan bijvoorbeeld een verzekering of bijstandspakket aan gekoppeld worden. Het hangt allemaal af van de relatie van de ene kaart met de andere en de ene bank met de andere.

Let op: Kaart A bij Bank X kan een heel ander verzekerings- of bijstandspakket hebben dan de gelijknamige kaart bij Bank Y. Hetzelfde geldt voor hoeveel je er wekelijks mee kunt uitgeven.

Bijvoorbeeld:

Om dit te illustreren, sta ik stil bij de kredietkaartportefeuille van Bank Argenta en Belfius.
Bij Bank Argenta krijgt u één gratis kredietkaart per zichtrekening. U kunt er tot 1.250 euro per maand mee betalen of opnemen. Wilt u grotere bedragen of een extra verzekering voor het geval het geld op de kaart wordt gestolen? U moet een Silver- of Gold-kaart hebben. De vergoeding voor de Silver-kaart is 3,35 euro per maand en de Gold-kaart is 5,35 euro.

Met Argenta Silver Card wordt de standaardlimiet voor geldopnames en -betalingen verdubbeld tot 2.500 euro per maand, en krijgt u bovendien “Veilig Hulp bij Online Winkelen”. Dit betekent dat u hulp krijgt als uw identiteit online wordt gestolen of uw kaart wordt misbruikt. Daarnaast kunt u tot 2.500 euro verzekeren voor online bestellingen die met de creditcard zijn betaald.

Met de Gold kaart wordt de standaard opname- en opnamelimiet verhoogd tot 5.000 euro, die tijdelijk kan worden verhoogd tot 12.500 euro per maand. Bovendien krijg je tot 5.000 euro aan online shopping-verzekeringen, annuleringsverzekeringen, reisbijstandspakketten, reisverzekeringen en verlengde garanties voor elektronische aankopen.

Bij Belfius Bank betaal je 1,93 euro per maand voor een standaard Mastercard. Ze bieden veel aanvullende verzekeringen, zoals bescherming tegen gestolen of beschadigde aankopen. U krijgt ook een verzekering tegen levering.

Ook wordt de wettelijke garantietermijn voor elektronische apparatuur die met uw creditcard is aangeschaft, verlengd met 12 maanden. De standaard bestedingslimiet is 1.900 euro per week.

De Mastercard van Belfius Bank kost 4,18 euro per maand. Deze vergoedt naast de standaard Mastercard ook je evenementtickets bij annulering en reisannuleringsverzekering. Daarnaast is de bestedingslimiet 2.500 euro per week.

Wat is de oplossing om in België een visakaart te krijgen aan zeer lage rentevoeten?

Nu zal ik u kennis laten maken met de oplossing, met behulp van een Visa-kaart die is aangesloten bij British Wise Bank. Maar ze geven je wel een belgische eurorekening waarmee je dezelfde dag nog geld van een normale belgische bank naar de visakaart kunt overmaken.

Het beste is dat er geen overschrijvingskosten zijn, en dat je ook Visa-kaarten kunt gebruiken met dezelfde functies als gewone Belgische bankkaarten.

Klik op het blauwe woord voor meer informatie over het registreren bij Wise Bank. Later legde ik in de video uit hoe je geld overmaakt van de Belgische bank naar Wise Bank.

Met Wise Bank stuur je geld naar uw familie en vrienden in het buitenland tegen extreem lage rentetarieven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button