Vacatures

Hoeveel moet je verdienen om miljonair te worden?

Er zijn veel boeken en blogs geschreven over de vraag “Hoe ben je rijk geworden?” In dit artikel geven we enkele tips om meer geld te besparen op korte termijn en je geld te laten groeien op lange termijn.

En misschien merk je dat je geen miljonair hoeft te zijn om je rijk te voelen, een klein bedrag is genoeg.
Wanneer ben je miljonair geworden?

Of je nu miljonair wilt worden of niet: wanneer word je eigenlijk miljonair? Volgens ING bank ben je miljonair als je vermogen minimaal 1.000.000 € waard is. Denk aan spaargeld, voorraden, een huis of een eigen bedrijf. Denk niet te snel dat je rijk bent, want je schulden worden er van afgetrokken, zoals hypotheken of leningen.

Een miljoen klinkt voor de meeste mensen (bij betaald werk) onmogelijk. Maar wat is nog meer de moeite waard om voor te vechten? Zo werd de term “tonnair” geboren.

Droom je er stiekem van om miljonair te worden? Goed nieuws, want je hoeft zeker niet de loterij te winnen of in een rijke familie geboren te zijn om tot de miljonairclub te behoren.

Je beseft het misschien niet, maar er zijn tijden in je leven geweest dat je op weg was naar de miljonairsclub. Misschien koopt u wekelijks loten of investeert u in een veelbelovend project? Dit zijn de meest logische manieren om je eigen kas te voeden. Maar ook met een vaste baan en een gemiddeld salaris kun je de felbegeerde miljonairstitel verdienen.

Nee, dat gaat zeker niet van de ene op de andere dag gebeuren. Sterker nog, de kans is erg klein. Maar wat nog belangrijker is, zelfs als het jaren duurt, krijg je een miljoen.

Het leven is een grote race, maar als je de berg van miljonairs bereikt, kun je het beste weer omhoog klimmen als je tijd hebt. Stap voor stap met deze drie handige tips.

1. Bereken:

Om het miljoen te halen, is het belangrijk om precies te weten wat uw jaarinkomen is, wat u uitgeeft, hoeveel u kunt besparen en wanneer uw investering daadwerkelijk zal renderen. Pas als je de antwoorden op deze vragen weet, kun je de eerste stap naar een miljoen zetten.

Stel, u heeft 50.000 € netto per jaar. Heel weinig mensen zien dit bedrag op hun rekening staan, maar het maakt het tellen wel wat makkelijker. Als je de kosten van huur, leningen, eten, enz. niet hebt… zal het je twintig jaar kosten om een ​​miljoen te hebben.

Dat is erg lang. Maar er zijn manieren om die tijd te verkorten. Als uw partner hetzelfde inkomen heeft en uw huis waardeert in de loop der jaren, kunt u over tien jaar in totaal 1 miljoen € waard zijn.

Hoe kan dat zijn? Je hoeft geen miljoen euro op de bank te hebben staan ​​om miljonair te worden. Een miljonair is iemand met een nettowaarde van een miljoen euro of meer.

Denk hierbij aan uw huis, fiets, auto etc. Mits je natuurlijk geen schulden hebt, zoals leningen, die je nog moet terugbetalen. Dus wie weet ben je al miljonair zonder het te beseffen?

2. Sparen, sparen, bewaren:

Wat doe je na het betalen van alles met het geld dat elke maand overblijft? Je hebt twee keuzes: je verspilt het aan feestjes en chique diners die je nettowaarde niet helpen, of je legt het opzij. Miljonairs doen het laatste.

Sparen valt niet mee en de gemiddelde spaarrekening levert tegenwoordig weinig op. Maar nu zijn er veel manieren om te besparen zonder het te merken. U kunt bijvoorbeeld kaartbetalingen automatisch afronden om de wijzigingen op een aparte rekening te bewaren.

Doe je huiswerk om erachter te komen wat de beste besparingsopties zijn. Maar onthoud: sparen kost tijd, dus het is een lange weg om miljonair te worden.

3. Beleggen kun je leren:

Om te investeren heb je kapitaal nodig. En om te beleggen kun je je het beste verdiepen in de aandelenmarkt om volledig te begrijpen welke investeringen de moeite waard zijn en welke niet.

Aandelen kopen brengt veel risico met zich mee en als je de markt niet goed genoeg kent, kun je je geld heel snel kwijtraken. Dat is het laatste wat je wilt.

Wil je geen risico’s nemen? Ga dan aan de slag met de eerste twee tips. Sparen is nooit een slecht idee. Verspil uw geld niet, leg het opzij en plan zorgvuldig uw weg naar de miljonairsclub.

Lees ook: Kan je rijk worden van beleggen in aandelen?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button