Buitenland

Hoeveel verdien je als je in Dubai werkt?

Wil je werken in Dubai in 2024? Op deze pagina vindt u belangrijke en nuttige informatie die u kan helpen bij het zoeken naar een baan en u kan helpen waar u op moet letten bij het zoeken naar een baan in Dubai.

Zoek een baan:

Het is handig om een ​​baan te zoeken voordat je naar Dubai afreist. Dit komt omdat het vinden van een baan in Dubai niet altijd gemakkelijk is, de kosten van levensonderhoud hoog zijn en je tot 60 dagen zonder baan in de Verenigde Arabische Emiraten kunt blijven.

Er zijn veel internationale bedrijven in Dubai die Engels als voertaal gebruiken. Via internet kun je veel vacatures in Dubai vinden. Let bij het zoeken naar een baan in Dubai goed op welke talen je moet kennen en het aangeboden inkomen. Overweeg, met het inkomen op zijn plaats, de kosten van levensonderhoud in Dubai. Meer hierover lees je op onze pagina over wonen in Dubai.

Inkomen in Dubai in 2024:

Naast uw inkomen moet u goed letten op aanvullende voorwaarden. In Dubai is het heel gebruikelijk dat het bedrijf waar je voor werkt de kosten van huisvesting, gas/water/elektriciteit, verzekering etc. dekt. Zeker als het bedrijf je huur betaalt, is dat zeker een pluspunt. De huren in Dubai zijn erg hoog, 2150 euro per maand voor een gemiddeld appartement is heel gewoon.

Een baan vinden in Dubai vanuit België of Nederland gaat het gemakkelijkst via internet. Als u een specifieke afdeling of bedrijf heeft, kunt u het beste de eigen website van het bedrijf bekijken en “Verenigde Arabische Emiraten” selecteren onder openstaande vacatures.

Lukt dat niet, of wil je een breder bereik, dan kijk je best op internationale vacaturesites. Enkele goede sites zijn:

  • Uitzendbureau Nadia: het grootste uitzendbureau van Dubai en meer. Het voordeel van het vinden van een baan via dit uitzendbureau is dat zij ervaring hebben met het omgaan met buitenlandse werknemers en u kunnen helpen met het regelen van alle benodigde documenten.
  • Indeed.ae: Deze online wervingssite heeft veel vacatures in Dubai, naast vacatures in Dubai heeft deze site ook veel vacatures in andere delen van de Verenigde Arabische Emiraten.

Vind een baan in Dubai in 2024:

Ben je bereid om een ​​baan te zoeken in Dubai? Houd dan rekening met tijdsdruk. Als het je lukt om binnen 30 dagen een baan te vinden, heb je alleen een toeristenvisum nodig. Verlengen kan met 30 dagen, maar kost 130 euro. Als je na 60 dagen nog geen baan hebt gevonden, moet je het land verlaten.

Benodigde bestand:

Als je gaat werken in Dubai, heb je een aantal documenten nodig. De belangrijkste documenten zijn: verblijfs- en werkvisa, paspoorten met veel blanco pagina’s en veel pasfoto’s.

Verblijfs- en werkvisum – Als u in Dubai wilt werken, heeft u een verblijfs- en werkvisum nodig. Het bedrijf waar je gaat werken regelt dit meestal.

Een paspoort met enkele blanco pagina’s – als je voor langere tijd naar Dubai gaat, heb je veel stempels in je paspoort. Mocht uw paspoort vol raken en u moet daar een nieuw paspoort regelen, dan raden wij u aan een paspoort met vijf blanco pagina’s bij u te hebben.

Veel pasfoto’s – Pasfoto’s zijn vereist voor veel van de documenten die u in Dubai moet hebben. Om stress en lang zoeken in de fotostudio te voorkomen, raden we aan om met 10 pasfoto’s naar Dubai af te reizen. Pasfoto’s kunnen u ook helpen er voorbereid en georganiseerd uit te zien als het gaat om uw zoektocht naar een baan.

Familie situatie:

Uw gezin mag ook in Dubai verblijven als u een werk- en verblijfsvergunning voor mannen heeft. Dit heeft enkele voorwaarden:

Je moet minimaal 4.210 AED per maand verdienen, dat is ongeveer 855 euro. Een uitzondering wordt meestal gemaakt als u 3000 AED per maand verdient en uw werkgever betaalt voor uw huisvesting. Dit zijn zeer lage lonen in Dubai.

Als uw vrouw ook wil werken, moet zij zelf een tewerkstellingsvergunning regelen.

Als de vrouw kostwinner is, mag ze haar man niet automatisch meenemen. Hij moet zelf een verblijfsvergunning aanvragen. De uitzondering zijn vrouwen die in de medische of educatieve beroepen werken, die hun echtgenoot kunnen meebrengen.

Havenstad abu dhabi:

Als buitenlandse werknemer in de Verenigde Arabische Emiraten werk je meestal in Dubai of Abu Dhabi. Abu Dhabi is de grootste havenstad van het land en daarmee een belangrijk centrum voor internationale handel.

De grootste haven is de haven “Jebel Ali”, gelegen aan de rand van Abu Dhabi, een van de grootste havens ter wereld.

Werkcultuur:

De religie in Dubai is de islam, wat je zelden merkt in het bedrijfsleven. Vrouwen hoeven geen hijab te dragen, maar het is belangrijk om hem niet te licht te dragen

De voertaal van de meeste bedrijven is Engels. Het helpt je een beetje Arabisch te spreken, wat altijd goed werkt voor Emiratis. Emiraten zijn rijke inwoners van Dubai.

Typerend voor Dubai is dat je professionele leven en je privéleven vaak uit dezelfde mensen bestaan. Naast collega’s zijn je collega’s vaak je contacten en vrienden. Om hierop voort te borduren is er een Nederlandse Vereniging in Dubai die veel evenementen voor Nederlanders organiseert.

Lees ook: Hoeveel verdient een medewerker in de sterilisatie?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button