Buitenland

Hoeveel verdien je met werken in Australië?

Australië is niet alleen een populaire toeristenbestemming, maar ook een geweldige plek om te werken. Elk jaar komen duizenden toeristen van over de hele wereld naar Australië met een Working Holiday Visa (WHV) om geld te verdienen, nieuwe mensen te ontmoeten en hun Engels te verbeteren.

Maar voordat je besluit een WHV te kopen, wil je misschien meer weten over werken in Australië. We hebben ons best gedaan om uw belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel verdien je als je in Australië werkt?

Met een working holiday visa mag je als Belg of Nederlander een jaar in Australië werken. Gedurende deze tijd heb je natuurlijk genoeg tijd om meer te leren over dit geweldige land.

Neem een ​​”vakantie” na het werk, maak een coole roadtrip langs de oost- of westkust, of ga er gewoon op uit in het weekend en verken zoveel mogelijk plekken. Hoe je het ook aanpakt, tijdens een werkvakantie in Australië kun je altijd veel toffe avonturen beleven en soms veel geld besparen.

Voordat je je vliegtickets boekt en je visum aanvraagt, wil je natuurlijk weten hoe je een baan kunt vinden, wat je kunt verdienen in Australië, hoeveel het kost om in Australië te wonen en welke banen er in Australië zijn.

Hoe vind je werk in Australië in 2023?

Het begint natuurlijk allemaal met het vinden van een baan. In Australië kun je net als in België of Nederland werk vinden. Je stapt uitzendbureaus en/of bedrijven in, netwerkt en blijft scherp. Je kunt ook met een startpakket naar Australië reizen. Bij zo’n starterspakket kun je gebruik maken van een vacaturebank.

In deze database vindt u een verscheidenheid aan vacatures om u voor aan te melden of om op te reageren. Maar je krijgt ook hulp bij het opstellen van je cv en handige tips bij het solliciteren. Het is handig om je voor te bereiden op het soort werk dat je wilt gaan doen.

Als je in de horeca wilt werken, moet je daarvoor een certificaat halen. Als je denkt dat het cool zou zijn om op een grote boerderij in Australië te werken, dan zal het je helpen als je een ranching-cursus volgt.

Hoeveel verdien je in Australië in 2024?

Goed nieuws: Over het algemeen kun je in Australië veel meer verdienen dan in België of Nederland! Dat gezegd hebbende, het minimumloon in Australië is veel hoger. Backpackers netto gemiddeld 12 tot 17 euro per uur.

Met welke banen verdien je het meest in Australië?

Wil jij zoveel mogelijk geld verdienen in Australië? Dan zoek je moeilijk te vinden werk, zoals nachtdienst, werken in afgelegen gebieden, tijdens grote evenementen zoals Australia Day of op oudejaarsavond.

Hoe duur is het leven in Australië in 2024?

In Australië verdien je over het algemeen meer, maar het is ook duurder om te leven dan in België of Nederland. Woont u nog thuis in België of Nederland, dan zijn uw kosten meestal relatief laag. In Australië wil je waarschijnlijk elke avond een dak- of tentdoek over je hoofd hebben en dat kost geld.

De meeste backpackers kiezen ervoor om te slapen in hostels met gedeelde kamers of slaapzalen. Wil je meer privacy? Natuurlijk zijn er ook een- of tweepersoonskamers beschikbaar. Kamperen is iets goedkoper. Ben je van plan om langer te werken in één stad? Overweeg dan om appartementen te delen, die zijn meestal een stuk goedkoper.

Als je op een – vaak afgelegen – fruitplukboerderij werkt, zijn accommodatie en maaltijden meestal inbegrepen. Op deze manier zijn uw kosten zeer laag. Je kunt daar immers heel weinig geld uitgeven. Werk en woon je in de stad, dan zijn je kosten veel hoger. Er zijn ook meer verleidingen om geld uit te geven.

Gemiddelde kosten per persoon in Australië:

  • Een nacht in slaapzaal: ± 23-27 euro p.p.
  • Een nacht in een tweepersoonskamer: 85-110 euro.
  • Een nacht op een camping: ± 17-23 euro (per camping).
  • Huur een appartement voor een week: ± 215 euro.

Als je voor langere tijd naar Australië gaat, moet je rekening houden met een gemiddeld maandelijks budget van 1650 euro, inclusief accommodatie en eten. Sommige maanden geef je meer uit en sommige maanden geef je minder uit. De meeste backpackers werken een tijdje en gaan dan een tijdje op reis. Logischerwijs zouden de kosten tijdens het reizen hoger zijn dan tijdens het werken.

Gebruik starterspakketten om een ​​baan te vinden in Australië:

Met het Starter Pack heeft First Things Australia het voor je geregeld. Bij aankomst op het vliegveld word je naar je accommodatie gebracht, de eerste nacht is geboekt, je hebt direct een groep internationale backpackers, je hebt toegang tot een vacaturebank en meer.

Begin uw reis met gemak. We helpen u ook bij het aanvragen van een Australisch belastingnummer, zonder welk u niet in Australië kunt werken. Daarnaast helpen we je bij het openen van een bankrekening met het startpakket en kun je er ook voor kiezen om een ​​cursus horeca te volgen.

Dit is vooral handig als je in de horeca in Australië wilt werken, aangezien je dan een Australisch certificaat nodig hebt.

Welke vacatures zijn beschikbaar in Australië?

In principe kun je overal werken, maar over het algemeen komen de meeste reizigers terecht in een van de volgende branches:

In de horeca: Van een koffiebar in Melbourne tot een pub midden in de outback, een camping midden in de natuur of een bermhut langs een weg met één auto per uur.

Werken in de horeca geeft je de mogelijkheid om Australiërs te leren kennen en je Engels te verbeteren, terwijl je ook het land leert kennen. Het werk betaalt goed, vaak met bonussen in het weekend en op feestdagen.

Werk op de boerderij: Veel backpackers vinden werk om fruit te plukken. Het voordeel van werken op een boerderij is dat je je werkvisum met een jaar kunt verlengen als je minimaal 90 dagen op het land werkt. Omdat er altijd wel iets te plukken valt, zolang je bereid bent om door de seizoenen te reizen, kun je gemakkelijk een baan vinden om fruit te plukken.

Voor een echte outback-ervaring, zoek een baan als stationswachter op een veehouderij, die vaak honderdduizenden hectaren beslaat. Kan ook met paarden werken.

Banen in de bouw of mijnbouw: Als je goed geld wilt verdienen en ervaring hebt, kun je beter een baan in de (mijn)bouw nemen. Het is zeker hard werken, maar het loon is vele malen hoger dan bij andere reizigersbanen.

Huishoudster: Dit is een ideale baan als je het leuk vindt om met kinderen te werken en een paar maanden bij een Australisch gezin te werken. Het betaalt meestal iets minder, maar je krijgt er gratis eten en onderdak voor terug, en een Australisch gezin ervoor terug.

Verkoop: Sommige reizigers werken ook als verkoper, bijvoorbeeld in callcenters of fondsenwerving voor goede doelen.

Let op: Als je in de horeca wilt werken, heb je meestal een VvE nodig. Dit is bijvoorbeeld een attest dat u alcoholische dranken moet kunnen schenken. Het behalen van de RSA is niet moeilijk en kan met online cursussen meestal in een dag worden gedaan.

Lees ook: Hoeveel verdien je als je in Dubai werkt?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button