Buitenland

Marokko tegen Frankrijk in video van uitstekende kwaliteit

Niemand kan de halve finales op voorhand voorspellen. Wie had kunnen voorspellen dat Marokko kansloos zou zijn tegen het grote Frankrijk? Het zou een enorme stunt zijn voor de Marokkanen om ook de wereldkampioen te verslaan, maar tegen topteams hebben ze het goed gedaan. Komt de ultieme bekroning met een ticket voor de WK-finale?

Aanvoerder Lloris sprak de dag voor de wedstrijd op een persconferentie.

“Het gaat erom gefocust te blijven”, zei de Franse doelman. “Het stadion wordt rood en ze gaan veel lawaai maken. Er is geen ontkomen aan.”

Ook de Franse bondscoach Didier Deschamps kent veel Marokkaanse fans.

“Laten we zeggen dat ze enthousiast werden aangemoedigd. Ze maakten veel lawaai, zeiden mijn spionnen en ik zag het zelf. Mijn spelers zijn gewaarschuwd. Je moet voorbereid zijn op de sfeer.”

“Marokko- Frankrijk moet sportief blijven”:

Regeraj، bondscoach van Marokko، herhaalde zijn oproep tot kalmte tijdens een persconferentie.

“Het spel moet feestelijk blijven en geen rellen veroorzaken. Voetbal is een manier om mensen samen te brengen. Ik ben het totaal niet eens met wat we in België zagen.”

Marokko zal ook in de halve finale zijn tactische plan niet wijzigen. Ondanks kritiek op de manier waarop ze verdedigden. “Wat heb je aan 70 procent balbezit als je maar een paar keer trapt”، aldus de bondscoach. “Je wint toch geen prijzen als je het bezit?”

“Bij ons werkt iedereen hard، iedereen geeft het beste van zichzelf. We benaderen het collectief met een krijgersmentaliteit. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Er is ook geen tactisch plan om Mbappé te stoppen. “Dat zou een vergissing zijn. Frankrijk is wereldkampioen en heeft dus meer dan één goede speler.”

Marokko had kopzorgen in aanloop naar de halve finales. Verschillende spelers kampen sinds het begin van het toernooi met ziektes. “Sommige spelers zijn nog aan het bijkomen van de voorgaande wedstrijden, maar tegen Frankrijk heeft nog niemand gespeeld”, zegt bondscoach Walid Regraj.

“We nemen voor elke wedstrijd op het laatste moment beslissingen om te kijken of een speler kan starten. We starten het sterkste team met alleen 100% gezonde spelers.”

Op de achterkant staan ​​vraagtekens achter de namen van Nayef Aguerd en kapitein Romain Saïss. Daarnaast waren er kwaaltjes van sterspelers Mazraoui en Ashraf Hakimi، die respectievelijk linksback en rechtsback speelden. Krachtpatser Sofyan Amrabat kampt met een rugprobleem, terwijl Hakim Ziyech in de slotfase van het duel tegen Portugal opriep tot een wissel. Door de schorsing was Walid Chedira er sowieso niet bij.

Bondscoach Marokko: ‘We willen wereldtitels winnen voor Afrika’:

Daags voor de historische halve finale tegen Frankrijk sprak de bondscoach van Marokko opnieuw de media toe. “Als we Afrika niet bovenaan de wereld zetten, zullen we niet echt geschiedenis schrijven”، zegt de ambitieuze Regragui.

Om dit te doen, zal Marokko titelverdediger Frankrijk moeten verslaan, die volgens Regraj “het beste team ter wereld” is in hun laatste vier wedstrijden.

“Mensen zullen het begrijpen als we een plek in de halve finale halen, maar ik niet. We willen alles geven en de finale halen. Elke dag komen we dichter bij onze ultieme droom: de wereldtitel winnen voor Afrika.”

“We hebben er ook vertrouwen in dat we kunnen slagen. Waarom halen we de WK-finale niet? Naarmate de wedstrijd vordert, worden de tegenstanders sterker. Logisch. We zijn zeker geen favoriet, maar we geloven in onze kansen.” .”

Marokko bewaart goede herinneringen aan scheidsrechter Ramos:

De Mexicaanse scheidsrechter Cesar Ramos leidt woensdag de halve finale. De Marokkaan zal goede herinneringen aan de Mexicaan bewaren, want Ramos leidde ook de wedstrijd van Marokko tegen België (2-0).

Bekijk live door te klikken op de blauwe tekst Marokko tegen Frankrijk .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button