Sport

Bekijk live: Argentinië tegen Kroatië in video van sterke kwaliteit

Wie wordt de eerste WK-finalist? Dat is de weddenschap op Argentinië tegen Kroatië vanavond om 20.00 uur.

Lionel Messi droomt van zijn eerste WK-titel, maar de Kroaat wil net als 4 jaar geleden ook de finale halen.

Statistieken om over op te scheppen. De Argentijn heeft nog nooit een halve finale van het WK verloren (4 op 4).

Zullen de Kroaten vanavond voor de primeur zorgen?

LM 10 – Een rijke geschiedenis:

Niet alleen delen Luka Modric en Lionel Messi dezelfde initialen en hetzelfde legendarische nummer, ze hebben ook een rijke geschiedenis. Ze hebben elkaar meer dan eens in de ogen gezien in de “Clasicos”, maar ook op het internationale toneel.

De eerste keer dat de twee elkaar ontmoetten was in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Kroatië en Argentinië in 2006. In die wedstrijd scoorde Messi zijn eerste doelpunt in het eerste team van Argentinië en begon hij aan een geweldige carrière in het nationale team.

Modric maakte toen zijn debuut in het nationale team. De Kroaat won die wedstrijd uiteindelijk met 3-2.

Hernán Losada is klaar voor de wedstrijd: ‘Messi is het WK voor de Maradona’s’:

Hernan Losada (en de rest van het Argentijnse team) kijken reikhalzend uit naar de wedstrijd van vanavond. “Het wordt een moeilijke, gesloten wedstrijd”, voorspelde hij. “In Argentinië wordt iedereen gek. Iedereen werkt tot morgen 12 uur, maar daarna gaat de aandacht naar het spel.”

“Er waren veel hoge verwachtingen, vooral toen je de vorm van Messi zag. Hij was een beetje zoals Maradoni in dit WK, hij had een missie en hij wilde gewoon dat WK winnen. We hebben er een van hem gezien. Die versie hebben we nog niet eerder gezien.”

Wil je Kroatië opnieuw pitsen?

Het WK is vrijwel de enige trofee die ontbreekt in het indrukwekkende palmares van Lionel Messi. Hij hoopt op een wereldtitel voor Argentinië, net als Diego Maradona in 1986. In de WK-finale van 2014 in Brazilië stond het Zuid-Amerikaanse team onderaan maar na verlenging bleek dat het Duitse team te sterk was.

Met de 37-jarige Luka Modric kan Kroatië ook rekenen op een maestro die hen in 2018 hielp aan een 3-0 groepszege op Silver Legion. Als Kroatië nog een stunt uithaalt, zal het de tweede opeenvolgende WK-finale zijn, een prestatie voor een land met iets minder dan 4 miljoen inwoners.

Kroatië heeft geen spelers geschorst of geblesseerd, wat het vertrouwen alleen maar ten goede komt. Lionel Scaloni moest achterin vechten omdat verdedigers Marcos Acuna en Gonzalo Montiel geschorst waren. Vier jaar geleden versloeg Kroatië Argentinië met 3-0 op het WK. 

De honger van Kroaten blijft onbevredigd: “We willen meer”. “We zijn een van de vier beste teams ter wereld. Dit is een buitengewoon succes voor Kroatië. Maar we willen meer”, zei de Kroatische bondscoach Zlat Kodalic een dag voor de halve finale. “We spelen tegen een geweldige ploeg uit Argentinië, een geweldige ploeg onder leiding van Lionel Messi. We hebben ze geanalyseerd en weten hoe ze spelen. Er staat veel op het spel. Ik hoop dat beide partijen solide, dynamische en eerlijke wedstrijden hebben gespeeld.”

Honger Kroaten niet gestild: ‘We willen meer’:

“We zijn een van de vier beste teams ter wereld. Dit is een buitengewoon succes voor Kroatië. Maar we willen meer”, zei de Kroatische bondscoach Zlat Kodalic een dag voor de halve finale.

“We spelen tegen een geweldig team uit Argentinië, een geweldig team onder leiding van Lionel Messi. We analyseren ze en weten hoe ze spelen.”

“De inzet is hoog. Ik verwacht van beide kanten een solide, dynamisch en eerlijk spel.”

Bekijk live door te klikken op de blauwe tekst Argentinië tegen Kroatië .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button