Vacatures

Wat is het loon van een logistiek assistent?

Het gemiddelde salaris van een logistiek medewerker (man/vrouw) in België in 2023 is 14,70 euro per uur.

Logistiek assistent is de beste baan voor mensen die nieuw zijn in de gezondheidszorg. Je krijgt te maken met veel verschillende taken en je zou kunnen werken in een grote zorginstelling zoals een ziekenhuis of een woonzorgcentrum.

Het salaris of salaris van een logistiek medewerker is wel afhankelijk van meerdere factoren. Brutosalaris logistiek medewerker: 2.350 euro

In een functie als logistiek medewerker kom je uit op een categorie 8 loon. Dit betekent dat u start met een bruto inkomen van circa 2.350 euro.

Na 3 jaar zal je brutosalaris echter tegen de 2.500 euro aan zitten, dus naast indexatie of andere factoren komt er elk jaar nog iets bij.

Merk op dat de snelste stijgingen van uw totale salaris vooral in voorgaande jaren zijn. Logistieke Assistenten belonen anciënniteit en ervaring. Sterker nog, de taak van de logistiek medewerker ontlast het verplegend personeel en is belangrijk in een woonzorgcentrum of ziekenhuis.

Krijg ik als logistiek medewerker extra’s, zoals een auto of mobiele telefoon?

Helaas krijg je als ondersteuner niet veel extra inkomen naast je salaris, maar dat is het geval voor veel functies zonder verantwoordelijkheden.

Nu de lonen al behoorlijk zijn en de leven-werkregelingen goed zijn in de zorgsector (toelagen, woon-werkverkeer, woon-werkverkeer,..), nemen we het niet al te serieus.

In sommige gevallen kunt u een groepsverzekering afsluiten en neemt u deze graag mee.

vaardigheden en salaris:

De vaardigheid Logistiek assistent speelt geen grote rol bij het berekenen van de lonen, aangezien er maar één functieniveau is. U kunt alleen promotie maken en dus betaald worden door een andere functie te kiezen.

Salaris logistiek assistent en waar je werkt:

De zorgsector is lucratief in termen van brutosalarissen. Zeker nu met de nieuwe IFIC-loonschaal (Logistiek Medewerker Zorginstellingen). Maar als je ook in ploegendienst gaat, krijg je daar ook extra voor betaald.

Ook voor weekendwerk en werk op feestdagen ontvang je bovenop je uurloon een toeslag van circa 25%.
Logistiek medewerker Nachtdienst

Als je als ondersteuner ook nog de nachtdienst draait, kan je brutoloon veel hoger uitvallen, maar daar gaat het dan om nachtwerk.

Lees ook: Hoeveel verdient een beginnende verpleegkundige netto?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button