Buitenland

schadelijke stoffen gevonden in voedingsproducten in België

Producten uit de rekken gehaald in supermarkten

Verschillende producten verdwijnen uit de rekken zoals onder andere de ijsjes van Twix، Bounty، Snickers ،M&M’s، maar ook de Bicky sauzen en vandaag de Kiri smeerkaas.

Verleden jaar werd ontdekt door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen dat deze producten schadelijke stoffen bevatten die uit India naar België werden binnengebracht.

Het onderzoek wees toen uit dat het sesamzaad de Europese max toegelaten limiet van 0،05 milligram per kg had overschreden die in deze producten aanwezig waren.

Andere Europese lidstaten werden daardoor ook strenger op hun controles. Nederland had het meteen over het sesamzaadschandaal.

Lees ook: Premie tot maximaal 144 euro per maand in België.

In juli werden al ijsjes van het merk Carrefour Bio en de sorbets van het merk Carrefour uit de rekken verwijdert.

Bijna alle producten bevatten een verdikkingsmiddel – johannesbroodpitmeel. Dit product zorgt voor binding in ijs en geeft ook de smeuïge textuur eraan.

Bijvoorbeeld Mars Belgie vraagt zijn klanten nu al om hun Bountys،Twix،Snickers of M&M ijsjes weg te gooien.

Ook om een foto van de verpakking op te sturen waarop de barcode duidelijk te zien is als ook de houdbaarheidsdatum en lotnummer. Dit samen met hun naam en contactgegevens. Zij krijgen dan een waardebon terug.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button