Vacatures

Houthulst verlengt coronamaatregelen tot en met 28 februari

Enkel meerdaagse kampen mogen nog doorgaan

De cultuurverenigingen، en ook de jeugd en sportverenigingen mogen nog niet doorgaan in Houthulst, in ieder geval nog niet tot eind deze maand. De gemeenteraad sluit kampen uit die tijdens de krokusvakantie slechts enkele dagen duren.

Houthulst wil het aantal besmettingen terugdringen:

De gemeente wil het aantal besmettingen terugdringen en de Coronavirusmaatregelen die al van kracht waren verlengen tot 28 februari. Dit betekent dat het functioneren van sport، jeugd, en cultuurverenigingen verstoord blijft، ook voor kinderen onder de twaalf jaar.

De burgemeester Joris Hindryckx zegt :”We maken een uitzondering op de meerdaagse kampen tijdens de krokusvakantie. Dit doen we om zorg te verlenen tijdens de vakantie en natuurlijk ook voor het psychisch en sociaal welzijn van onze jeugd.

Lees ook: Wat moet ik doen bij terugkeer van vakantie?.

De kampen moeten vooraf aangevraagd worden en het is niet mogelijk en toegelaten om er te overnachten. De organisator moet een scenario laten zien en wij willen in het bezit zijn van alle namen van de deelnemers en begeleiders.” 

Het skatepark is terug open bij de gemeentelijke sporthal:

Bovendien konden er geen erediensten plaatsvinden in Houthulst. De gemeentezalen blijven gesloten، behalve tijdens de krokusvakantie voor goedgekeurde kampen. De bibliotheek blijft ook gesloten، maar u kunt online boeken reserveren.

Het skatepark in Houthulst gaat op 13 februari terug open, maar er mogen niet meer dan 4 mensen tegelijk op het skatepark zijn. Ook Kind en Gezin، de scholen en de kinderopvang buiten school blijven beschikbaar. Evenals de Rode Kruis bloedinzamelingen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button