Vacatures

Er word sneeuw verwacht voor gans vlaanderen

De weersverwachtingen van zaterdag t e m dinsdag

Zaterdagavond sneeuwt het nog in het centrum en het oosten van België. In het westen gaat de sneeuw dan over  gaan in regen. In de nacht naar zondag wordt droger in het westen van België. In het centrum valt dan smeltende sneeuw of regen، in het zuidoosten blijven er sneeuwbuien komen.

De minima voor ’s avonds liggen tussen -5 graden in de Hoge Venen en 0 graden aan zee. In de nacht wordt het een beetje zachter. De matige zuidelijke wind wordt in de loop van de nacht zwak tot matig uit westelijke richtingen in het binnenland en uit noordwestelijke richtingen aan zee.

Het weer Zondag:

Zondag is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt en trekken er vanaf het westen buien over het land، in de Ardennen zijn dat boven 300 à 400 m sneeuwbuien. De maxima liggen tussen rond of iets boven het vriespunt in de Hoge Ardennen en +6 graden aan de kust. Er waait een matige wind uit west tot noordwest. Aan zee is de noordwestenwind aanvankelijk vrij krachtig met rukwinden tot 50 à 55 km/u، later op de dag iets minder.

Het weer maandag:

Maandag kan er ’s ochtends nog een winterse bui vallen in het oosten van het land. Later overdag blijft het vrijwel overal droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. In de Ardennen daarentegen blijft het overwegend grijs met nevel en laaghangende bewolking. De maxima liggen tussen 0 graden in Hoog-België en 4 à 5 graden in Vlaanderen. De zwakke zuidwestelijke wind’s ochtends neemt in de loop van de dag toe en wordt matig uit zuidelijke richtingen.

Het weer dinsdag:

Dinsdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen die ’s ochtends in Hoog België zou kunnen aanvriezen. Het wordt zachter met een maxima van 3 graden in Hoog België tot 9 graden aan de zee. Het wordt winderig met een overwegend vrij krachtige wind uit zuidzuidwest en rukwinden tot 50 à 60 km/u. Het kwik stijgt verder tijdens de nacht erop en ook de wind neemt verder toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button