Buitenland

15 procent minder verkoop bij solden in Antwerpen

Minder verkoop vergeleken bij de solden van verleden jaar

Het was  enorm druk op de “Meir” tijdens het eerste soldenweekend. Vooral zaterdag was het enorm druk in de winkelstraat. Al waren de winkeliers nog ontgoocheld over de start van de koopjesperiode، het weekend heeft veel goed gemaakt. Ook al spreekt NSZ nog steeds over koopjes die moeilijk gestart zijn.

Op de eerste zaterdag van de wintersolden was het redelijk druk، maar toch zijn de koopjes voorzichtig gestart. Dat meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.

De ondernemersorganisatie eist er opnieuw voor om mensen uit dezelfde bubbel per 2 te laten shoppen. De handelaars kunnen zich geen nieuw fiasco veroorloven zoals in augustus 2020.

Dit is voor velen de laatste kans. klinkt het. NSZ ging poolshoogte nemen bij de winkeliers na de eerste zaterdag van de solden. Deze zaterdag was over het algemeen drukker en de klanten waren talrijker aanwezig maar dat betekent niet dat de winkeliers veel verkochten.

Lees ook: Tweede golf zorgt voor kleinere Economische gevolgen.

We kunnen duidelijk spreken van een eerste week in mineur، stelt de organisatie. Daling van 15% tegenover vorig jaar De detailhandelaren zien een omzetdaling ten opzichte van vorig jaar.

Velen melden een daling van ruim 15%. Ze moeten nochtans zeer grote voorraden verkopen. 7 op 10 retailers hadden nog minstens de helft van hun voorraad op stock voor het begin van de solden، voor meer dan 15% was dat zelfs 80 procent” luidt het.

NSZ vraagt opnieuw om winkelen per 2 toe te laten ،als ze van dezelfde bubbel zijn. We mogen niet dezelfde fout maken als in augustus 2020. De soldenperiode was toen een ramp geweest، omdat het alleen winkelen de klant niet stimuleerde om te gaan winkelen.

De overheid mag niet dezelfde fout maken، want deze wintersolden zijn voor veel winkeliers de laatste kans om te kunnen overleven. De winkelstraatmanager van de vzw Meir، treedt NSZ bij. Zolang klanten moeten haastig shoppen zal het altijd shoppen in mineur zijn، dan mag een weekend nog zo goed gedraaid hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button