Nieuws

Welke bijstand krijg ik als een auto in België slipt ?

Wat doet uw autoverzekering bij ongeval door gladheid ?

In België staan ​​we voor een week waarin we veel sneeuwdagen verwachten. We zullen dus niet snel van de sneeuw af kunnen komen. Dus het advies is om thuis te blijven. En als je de weg op moet, wees dan heel voorzichtig.

Dus wat moet u weten over uw autoverzekering als u bij dit weer een ongeval krijgt? We zullen het u aan de hand van voorbeelden uitleggen, zodat u het gemakkelijk kunt begrijpen.

Welke schade wordt vergoed bij de Belgische autoverzekeringsmaatschappij?

Dit hangt natuurlijk af van het soort die u koos om uw auto in België te verzekeren toen u het contract ondertekende. Bijvoorbeeld als u moet stoppen omdat de voorligger stilstaat vanwege een rood verkeerslicht. De weg is extreem glad, dus je hebt meer remweg nodig dan je zou verwachten.

Vervolgens botste je tegen de auto voor je. Door de aanrijding raakte de bestuurder van de andere auto de voorruit  met zijn hoofd. Zijn auto was van achteren volledig beschadigd en ook uw auto was van voren zwaar beschadigd. 

Enkele voorbeelden:

Schadevergoeding voor schade aan anderen bij een ongeval:

In dat geval vergoedt uw autoverzekering de schade aan de andere partij. En als de chauffeur met een hersenschudding naar het ziekenhuis wordt gebracht en ook zijn auto wordt opgetild en ter reparatie naar de garage wordt gestuurd, worden de auto en de medische kosten van de chauffeur gedekt door uw autoverzekering.

Stel dat u passagiers in uw auto heeft die mogelijk ook gewond zijn geraakt, dan worden hun medische kosten ook vergoed via uw autoverzekering in België.

Vergoeding voor schade aan u bij ongeval:

Het ongeval heeft ook gevolgen voor jou. Niet alleen kan uw auto beschadigd raken, maar u kunt ook pijn in uw nek voelen en de arts zal een diagnose stellen van uw verwonding.

Om deze schade aan uw auto te vergoeden, heeft u een uitgebreide en volledige verzekering nodig die de geleden schade dekt, ook als u bij dit ongeval een fout heeft begaan. En als u een bestuurdersverzekering heeft bij uw autoverzekering, krijgt u ook uw medische kosten vergoed.

Wat is een vergoeding voor schade bij een auto ongeval zonder tegenpartij in België?

Stel je voor: je rijdt op een gladde weg en moet ineens een kat ontwijken die de weg overstak. Het lukte je om de kat te ontwijken, maar je auto begon te slippen en de lantaarnpaal te raken.

Dat ongeval veroorzaakte schade aan zowel de lantaarnpaal als uw auto. Uw schade wordt dus vergoed via een volledige omniumverzekering Als u zich eerder bij ons heeft aangemeld, is dat iets duurder dan een reguliere verzekering.

De kosten voor het repareren van de lantaarnpaal worden ook gecompenseerd door uw reguliere autoverzekering. Uw auto wordt niet vergoed als u in België een reguliere verzekering heeft en geen uitgebreide verzekering.

Schadecompensatie door een sneeuwbal:

Een sneeuwbal kan ernstige schade aan uw auto toebrengen. Bijvoorbeeld een kras, deuk of barst in het raam.

In dat geval vergoedt uw autoverzekering u deze schade alleen via een uitgebreide verzekering. Maar als je weet wie die sneeuwbal heeft gegooid, kun je die persoon verantwoordelijk stellen voor de schade.

Sneeuw en ijs verhogen het risico op een ongeval, maar de ernst van ongevallen is vaak lager. Een goede autoverzekering kan u echter bij een ongeval veel geld besparen.

Houd er rekening mee dat elk ongeval per ongeluk, evenals elke schade die op uw omniumverzekering wordt geregistreerd, gevolgen zal hebben voor uw ongevalvrije jaren.

Als u dit jaar een ongeval krijgt, zal de prijs van uw premie de volgende jaren dus stijgen. Tenzij u voordelen heeft van uw verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen belonen chauffeurs die lange tijd geen ongevallen hebben veroorzaakt.

Deze bonus garandeert dat uw premie niet zal stijgen nadat een ongeval van u is overkomen. En soms is deze bonus een aantal jaren geldig, en soms een leven lang.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button