Verzekeringen in België

Bpost Bank wordt definitief BNP Paribas Fortis

Vanaf vandaag maandag 22 januari 2024 zal een nieuwe fase ingaan voor klanten van BNP Paribas Fortis en bpost bank. Daarna worden ze klant van een bank met een dubbel netwerk. Het postkantoor zal het nieuwe “hoofdkantoor” zijn voor mensen die “eenvoudig” willen bankieren. Mensen die meer “complexe” financiële behoeften hebben, kunnen naar de bankkantoren van BNP Paribas gaan.

De twee banken die momenteel bestaan, BNP Paribas Fortis en bpost bank, hebben elk hun eigen productlijn. Dat verandert echter. Vanaf 22 januari bestaat er slechts één instelling: BNP Paribas Fortis is een bank. Tegen dan wordt de Bpost bank geïntegreerd in haar moederbank. Een miljoen bankklanten maken de overstap. Vorig jaar zei Michael Anseeuw, topman van BNP Paribas Fortis, “Daarom hebben we gekeken naar een eengemaakt aanbod voor al onze klanten.”

De bovenstaande beslissing resulteerde in twee verschillende groepen.

Het basispakket Easy Go kost twee euro per maand en biedt een rekening, twee debetkaarten en zes manuele transacties per jaar. Klanten die het dagelijks bankieren nodig hebben, worden naar het postkantoor verwezen, waar ze zonder afspraak terecht kunnen. Bovendien kunnen ze op afspraak ook eenvoudig advies krijgen over beleggingen, verzekeringen en persoonlijke leningen.

Lees ook: Van welke Bank zijn we het meest tevreden in België?

Ze worden echter uitgenodigd om een afspraak te maken bij een BNP Paribas Fortis-kantoor als ze meer informatie willen over meer ingewikkelde onderwerpen zoals hypotheken, levensverzekeringen en professionele producten.

Het meer uitgebreide Easy Guide-pakket kost 5,5 euro per maand en omvat, naast het standaardaanbod hierboven, nog twee kredietkaarten en uitgebreid financieel advies. Voor al hun transacties kunnen ze voornamelijk op afspraak terecht in de kantoren van BNP Paribas Fortis.

Lees ook: Wat is het voordeel van Wise Bank?

Klanten van beide pakketten hebben ook extra kaarten en het recht op onbeperkte manuele verrichtingen naast deze diensten.

Slechts 1% van de klanten kiest voor het basis- of uitgebreide pakket Van eind september tot begin december kregen 2,9 miljoen klanten een voorstel om het basis- of uitgebreide pakket te kiezen. Dat aanbod was gebaseerd op het bankgedrag dat ze momenteel vertonen. Welke tassen droegen ze? Hoe ze geld verdienden: contacten in persoon, volledig digitaal of deels digitaal,… Er werd veel advies gevraagd? Er waren ze vaak op kantoor?

Van deze groep koos uiteindelijk slechts 1,29% voor een verandering van Pack. In 2023 was een wissel mogelijk tot 18 november. Sinds 2 januari hebben klanten van BNP Paribas Fortis weer de mogelijkheid om hun identiteit te wijzigen. Vanaf 22 januari geldt dit voor klanten van Bpost Bank. Het lijkt erop dat de bank nog te vroeg is om een goed inzicht daarin te hebben.

Voorafgaand aan maandag:

Dit weekend worden alle IT-systemen aangepast om ervoor te zorgen dat klanten van Bpost Bank hun rekeningnummers, doorlopende opdrachten, domiciliëringen en andere gegevens kunnen behouden. BNP Paribas Fortis waarschuwt tot slot dat sommige diensten tijdelijk niet beschikbaar zullen zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button