Nieuws

Hoe kan ik snel 20 kilo afvallen?

Heb je grote plannen om 20 kg af te vallen? Hoe moedig! Een geweldige stap naar een gezondere levensstijl waardoor je je beter gaat voelen over jezelf. Zo kun je meer doen van de dingen waar je energie van krijgt. Onthoud dat dit een langetermijndoel is, dus we hebben enkele concrete tips voor u.

Hoe lang duurt het om 20 kilo af te vallen?

Je valt geen 20 kg af in een week. Hoe lang het duurt hangt van veel factoren af, maar bij een normaal energietekort van 515 calorieën kun je per week een halve kilo vet verliezen. Dit betekent dat je 2.2 kg vet per maand kunt verliezen. Je doet er dus gemiddeld 9 maanden over om 20 kg af te vallen.

Welke zijn de 7 beste tips om 20 kg af te vallen?

Omdat het relatief lang duurt om 20 kg af te vallen, is het belangrijk om deze 7 langetermijnstrategieën te overwegen.

1. Gebruik een gezond maaltijdplan:

Een gezond maaltijdplan kan je motiveren om keer op keer gezonde gerechten te bereiden. Bovendien kunt u een goed maaltijdplan opstellen dat past bij uw individuele energiebehoeften. Dit laatste wordt steeds belangrijker naarmate de weken en maanden vorderen en het gewichtsverlies kan afvlakken.

Het dieetschema van FitChef is daar speciaal voor gemaakt! Met een FitChef Premium-abonnement krijg je een op maat gemaakt wekelijks maaltijdplan met de hoeveelheid calorieën en eiwitten, vetten en koolhydraten precies afgestemd op jouw behoeften. Op deze manier kunt u in het juiste tempo afvallen en maximale spiermassa behouden.

Sterker nog, alle gerechten zijn makkelijk te bereiden en superlekker! Hier leest u hoe u kunt worden geïnspireerd om een ​​gezonde levensstijl te leiden die u echt een goed gevoel over uzelf geeft!

2. Begin eerst met je grootste struikelblok:

Hoe begin je nu? Begin je met het hakken van groenten of ga je direct naar de sportschool? Neem eerst even de tijd om na te denken over uw grootste struikelblok. Waarom ben je zoveel aangekomen? Waarom eet je te veel en ben je niet gezond?

Als het te maken heeft met werkstress, relatiestress of onverwerkte emoties, is het belangrijk om die eerst aan te pakken. Pas als deze grootste uitdaging voorbij is, of je tenminste een plan van aanpak hebt, kun je je richten op het afvallen zelf.

3. Langzaam en gezond afvallen:

Het is mogelijk om sneller af te vallen, maar het is geen goed idee. Het meest vervelende is dat wat je op de weegschaal verliest vooral spiermassa en lichaamsvocht is, geen vet. Daarmee kom je nergens. In plaats daarvan is je spiermassa heel belangrijk om je stofwisseling hoog te houden en straks die laatste kilo’s kwijt te raken en op gewicht te blijven!

Hoe sneller je afvalt, hoe minder tijd je huid heeft om zich aan te passen. Als gevolg hiervan heb je meer kans op overtollige huid, wat je niet wilt.

4. Zet uw gezondheid altijd op de eerste plaats:

Ik hoop dat je op een gezonde manier 20 kg afvalt. Het lijkt logisch dat je er niet alleen aantrekkelijker uit wilt zien, maar vooral dat je je beter in je vel wilt voelen. En dit gevoel komt uit het hart.

Door je eerst op je gezondheid te richten, kun je je focus verleggen van afvallen naar je goed voelen. Het beste wat je kunt doen is zoveel mogelijk zelf koken en zoveel mogelijk onbewerkte ingrediënten gebruiken. Begin dus met het eten van hoogwaardige groenten en fruit, verse vis en vlees en goede koolhydraatbronnen zoals zoete aardappelen en pastinaak.

Als je verschillende bewerkte voedingsmiddelen koopt, koop dan voedingsmiddelen die zo weinig mogelijk zijn bewerkt en zo min mogelijk extra ingrediënten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan mosterd, yoghurt zonder toegevoegde suikers, diepvriesgroenten.

Maak er een gewoonte van om etiketten te lezen en besteed veel tijd aan bewust boodschappen doen.

5. Volg geen beperkend dieet dit hou je niet vol:

Als je 20 kg wilt afvallen en dat al een jaar doet, dan wil je geen restrictief dieet volgen. Fysiek kan het bepaalde tekorten aan voedingsstoffen veroorzaken, en mentaal kun je dat niet volhouden.

Ook beperkende diëten zijn niet bevorderlijk voor wonderbaarlijk gewichtsverlies. Er zit meestal een marketingmachine achter die je vraagt ​​het product te kopen of een soort hype.

Sommige eetstrategieën, zoals periodiek vasten, hebben enkele voordelen, maar hebben altijd valkuilen. Vergeet niet dat het belangrijker is om vast te houden aan een langetermijnplan. Richt je dus vooral op normale gezonde voeding en eetpatronen die je levenslang kunt volhouden.

6. Beweeg meer:

Door gezond te eten zonder te diëten, kun je een paar kilo afvallen. Hetzelfde geldt voor verhuizen. Denk na over hoe u meer beweging in uw dagelijks leven kunt krijgen en wat u graag doet.

Doorzettingsvermogen is alles, dus in plaats van je met tegenzin aan te melden voor een sportschool, ga je op je gevoel af. Wat vind je echt leuk? Misschien is het een sport zoals badminton, of gewoon een wandeling met je hond of een vriend. Dansen is ook prima, maar het is beter om niet te drinken.

Lees ook: Hoe kan ik 10 kilo afvallen?

7. Beloon jezelf op goed resultaat:

In plaats van een streng dieet te volgen en jezelf te straffen voor je ‘fouten’, is het duurzamer om met mate gezond te leren eten en jezelf te belonen met elke vooruitgang die je boekt. En die vooruitgang hoeft geen getal op een weegschaal te zijn, het is veel beter om je gedrag aan te passen!

Ben je 2 weken zonder alcohol geweest? Beloon jezelf met een warm bad en verse aardbeien. Heb jij je eerste Zumba les al achter de rug? Beloon jezelf als je naar de sauna gaat. Sta je erop om een ​​maand naar de sportschool te gaan? Het is een massage waard. Afvallen kan leuk zijn!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button