Vacatures

Welke job maakt je rijk?

De overheid doet jaarlijks onderzoek naar de lonen in ons land en vertaalt deze naar statistieken. Welke beroepen verdienen de hoogste lonen in België? We hebben de best betaalde banen voor je op een rij gezet.

1. Manager informatietechnologie:

Na algemene managers zijn ICT-managers de best betaalde managers. Dit is niet verwonderlijk gezien de cruciale rol die informatie- en communicatietechnologie speelt in elk aspect van het bedrijfsleven.

Met de opkomende digitalisering krijg je ook steeds meer verantwoordelijkheden in deze rol. Het gemiddelde maandsalaris van een ICT-manager is 7.100 euro.

2. Directeur of CEO van een groot bedrijf:

Als bestuurder van een groot bedrijf verdien je twee tot drie maal zoveel als een gemiddelde werknemer: in totaal 10.255 euro per maand. Natuurlijk heb je met dat salaris wat verwachtingen, je moet eerst hard werken en verantwoordelijkheid kunnen tonen.

3. Dokter:

Het salaris van een arts varieert naargelang zijn ervaring en specialiteit, maar schommelt volgens onderzoeksgegevens gemiddeld rond de 7.200 euro.

4. manager commerciële of administratieve diensten:

Financieel directeuren, HR-managers en managers juridische of administratieve diensten zien een totaal maandsalaris van 6.990 euro op hun loonstrook. Ze hebben ook enorme verantwoordelijkheden, en vaak brede opdrachten, op hun schouders.

5. Managers in de industrie, bouw of logistiek:

Heb je een technische achtergrond of ben je ingenieur, dan mag je in een leidinggevende functie rekenen op 6.300 euro per maand. Dit is het gemiddelde brutosalaris voor managers in productie, mijnbouw, bouw en logistiek.

6. Manager verkoop, marketing, reclame, PR, R&D:

Als je doorgroeit naar een managementfunctie als sales- of marketingprofessional, kan je totale maandsalaris oplopen tot 6.500 euro. Ook de gemiddelde PR- of R&D-manager steekt dit salaris maandelijks op zak.

7. Wiskundigen, actuarissen en statistici:

Als je een expert bent in wiskunde of statistisch onderzoek, is je gemiddelde bruto-inkomen in België 5.400 euro. Bekijk vacatures voor wiskundigen, actuarissen en statistici.

Natuurlijk houden deze gemiddelden geen rekening met variaties per branche of regio, maar ze geven je wel houvast. Succes met het vinden van een goedbetaalde baan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button