Verzekeringen in België

Jongeren van dichtbij beschoten met rubberen kogels

Politieagent vuurde rubberen kogels af bij Brusselse rellen

Meerdere politieagenten hebben bij de rellen na de manifestatie voor “Ibrahima B”. van dichtbij rubberen kogels afgevuurd. Dit was te zien op een filmpje dat circuleert op sociale media.

Woensdagmidag eindigde de vreedzame actie voor de na een arrestatie overleden 23 jarige “Ibrahima B”. met vernielingen in Schaarbeek. De jongeman stierf door een hartstilstand in het politiekantoor van Sint-Joost-ten-Node.

De betogers wilden duidelijkheid over zijn overlijden. Enkele relschoppers vielen na de actie een politiekantoor op het Liedtsplein binnen. Verder werd er in Schaarbeek brandgesticht، een apotheek geplunderd، en werden er ook ruiten van bushokjes en een tram ingeslagen. Meer dan honderd personen werden opgepakt.

Lees ook: Inbraak in het wijkcommissariaat van Brussel.

Op bovenstaande video is te zien hoe een politieagent van dichtbij met rubberen kogels schiet op een persoon die wegvlucht in Schaarbeek. Het filmpje zorgt voor veel verontwaardiging op sociale media. Ik ben in shock، zei iemand. Is het normaal dat er van zo dichtbij geschoten wordt met dit wapen?، vraagt iemand anders .Dat is dodelijk op deze afstand ،zegt er ook iemand.

De woordvoerder van de politiezone Brussel Noord zegt: Wij kunnen bevestigen dat de beelden authentiek zijn en dat ons bijstandsteam gebruik heeft gemaakt van rubberen kogels. Om politie redenen” wil de woordvoerder echter niet meedelen om welk type wapen het gaat. 

In december 2018 werd de FN 303 al eens op bij de Brusselse politie، op een manifestatie van de Gele Hesjes gezien. Het wapen werd toen enkel getoond en niet gebruikt. Wapens met rubberen kogels worden uitzonderlijk ingezet en mogen enkel door speciale eenheden gebruikt worden die daarvoor zijn opgeleid.

Als dergelijke wapens verkeerd gebruikt worden، bv door van te dichtbij te schieten، kunnen ze levensbedreigende letsels aanbrengen en zelfs dodelijk zijn. Verschillende wapenexperts kunnen aan de hand van deze beelden echter niet bevestigen dat het om de FN 303 gaat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button