Verzekeringen in België

Het weerbericht voor deze week in België

Het weer in België van zondag tot en met woensdag

Vanaf zondag zal de wind naar het zuiden draaien en een paar graden stijgen. Maandag krijgen we de overgang naar warmer weer. Er is wel nog kans op gladheid en ijzel door wat winterregen. Na maandag liggen de temperaturen tussen de zes en tien graden. De eerste dagen van de week krijgen we wat regen، later schijnt de zon en wordt het wat zachter. 

Het weer zondag:

Zondag wordt het erg zonnig in de ochtend، maar koud met temperaturen die nog een tijdje onder het vriespunt blijven. Na de middag krijgen we temperaturen boven het vriespunt en gaat het dooien.

Het weer vraagt ​​warme kleren en het is heerlijk om buiten in de zon van het winterse landschap te genieten. De zon schijnt helder، vooral in de oostelijke provincies، en er zijn enkele sluierwolken in het westen.

Aan het eind van de ochtend ligt de temperatuur op steeds meer plaatsen net boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het kwik later op de ochtend onder nul.

Lees ook: Dit weekend zijn de toeristen vooral niet welkom in de hoge venen.

Het blijft tot de middag nog zonnig daarna krijgen we vanuit het zuidwesten enkele wolkenvelden en gaat de zon minder fel te zien zijn. De temperaturen variëren van 4 graden in de kustregio’s tot 6 graden in de noordelijke provincies Antwerpen en Limburg.

In de Ardennen en de oostelijke provincies stijgt het kwik twee tot drie graden. Op de toppen van de Ardennen kan het soms winderig zijn. Elders waaien de winden minder sterk en zijn zuidoostenwinden meestal matig. Later op de middag en in de aanloop naar de avond wordt de bewolking dikker.

Het weer maandag:

Maandag trekt een regengebied ’s ochtends met regen vanuit het westen door het land. In West en Oost Vlaanderen en in de westelijke helft van het graafschap Henegouwen is de temperatuur boven het vriespunt en vooral regen. In het centrum schommelen de temperaturen rond het vriespunt، en in combinatie met regen kan het erg glad worden.

Het weer dinsdag:

Dinsdag valt er wat regen, vooral in de ochtend. In de middag is het tijdelijk droger، maar later neemt de kans op regen weer toe vanuit het westen. Wolken hebben de overhand in het weerbeeld en soms gaan we de zon zien. De zuidwestenwinden zijn matig van kracht en voeren zachte lucht naar onze streken. De maximale temperatuur in de middag is dus acht tot tien graden. 

Het weer woensdag:

Woensdag is overwegend droog. Er is veel bewolking, al zijn er periodes dat de zon even kan schijnen. Het blijft zacht bij maximaal negen tot elf graden. 

De dagen die volgen zijn wisselend met af en toe wat bewolking en regen، maar er zijn ook periodes met ruimte voor de zon. Daarnaast is het gematigd met temperaturen rond de 10 graden in grote delen van het land. In het weekend stijgt de temperatuur opnieuw en wordt het 10-14 graden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button