Buitenland

Waarvoor dienen Ecocheques en maaltijdcheques

Ecocheques kunnen nu vanaf 1 januari 2022 ook worden gebruikt om er verse producten van de lokale landbouwer te kopen، in de boerderijwinkel en op de lokale markt. Dit hebben de sociale partners beslist in de Nationale Arbeidsraad in Belgie.

De ecocheques kunnen enkel worden gebruikt bij handelaars of verkopers die het erkende logo “Recht van bij de boer” hebben of “En direct de la ferme” voor de franstaligen.

Dit werd op 21 december bij cao overeengekomen en in de Nationale Arbeidsraad، dit bevestigt de christelijke vakbond ACV. Hiermee hopen de sociale partners teelt en verkoop via de zogenaamde “korte keten te helpen.”

maaltijdcheques in Belgie:

Altijd maar meer en meer werkgevers geven hun arbeiders elektronische maaltijdcheques bovenop hun maandelijkse loon. Deze maaltijdcheques zijn een extra bonus om de arbeiders aan te moedigen. Als u zelf zelfstandige bent dan is het interessant om na te denken om ook uw arbeiders van maaltijdcheques te voorzien.

Dit kan u helpen bij de zoektocht naar meer werknemers، want het is een extra stimulans die ervoor zorgt dat ze juist voor uw bedrijf zullen kiezen en willen bij jou komen werken.

Ook de arbeiders die bij u al werkzaam zijn zullen dit zeker weten te appreciëren en dankbaar zijn. U kunt het dus zien als een manier om uw werknemers extra gemotiveerd te houden. Als werknemer is het interessant om een job te kiezen die u deze extra voordelen biedt، want vaak zijn de lonen in een bepaalde sector gelijklopend en zijn het de extra legale voordelen die het verschil maken op het einde van de maand en is dat goed meegenomen.

Dit zijn de meest voortkomende vragen:

Waar kan je maaltijdcheques gebruiken?

Wat kan je kopen met maaltijdcheques?

Hoe lang zijn je maaltijdcheques geldig?

Handige apps om maaltijdcheques te gebruiken op gsm zijn:

MySodexo.

Ticket Finder.

Als u nu werknemer of werkgever bent، het is altijd handig om meer te weten te komen over elektronische maaltijdcheques، want steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Als arbeider zal u zich waarschijnlijk afvragen:

Wat kan je allemaal kopen met maaltijdcheques?

Wij helpen u graag met deze vraag. Normaal is het zo dat u met een elektronische maaltijdchequeskaart alle soorten voedingsmiddelen kunt kopen. Schoonmaakmiddelen، Tabaksproducten، en andere produkten die niets met voeding te maken hebben zijn dus niet betaalbaar hiermee.

Pas wel op، want winkels zijn niet verplicht om maaltijdcheques als betaalmiddel te aanvaarden، maar de meeste supermarkten doen dit toch.

Waar kan je maaltijdcheques gebruiken?

 Je kan bijna in elke voedingswinkel uw maaltijdcheques gebruiken. Toch zijn er nog steeds een aantal uitzonderingen. Meestal is het wel duidelijk of u in een bepaalde winkel met maaltijdcheques kunt betalen of niet. Zo hangt er vaak een sticker op de betaalautomaat of zelfs op het raam buiten.

Naast winkels heeft u ook de mogelijkheid om in bepaalde restaurants te betalen، want ook bereide maaltijden kunnen betaald worden met maaltijdcheques.

Tot hoe lang kunnen we onze maaltijdcheques gebruiken?

De elektronische maaltijdcheques zijn tot maximum 1 jaar geldig. U moet u zich  niet ongerust maken dat u dit zal vergeten, want meestal word u via e-mail op de hoogte gehouden van de vervaldatum. Zo word u bijvoorbeeld een aantal dagen of weken ervoor verwittigd. Gebruik ze na deze melding zo rap mogelijk، want eens de datum voorbij is، vervalt deze.

Handige apps om maaltijdcheques te gebruiken :

Als u het nog allemaal een beetje moeilijk vindt، dan kan het nuttig zijn om een app te downloaden die u kan helpen met het vinden van plaatsen waar je met maaltijdcheques kan betalen. Hieronder benoemen we de bekendste apps.

MySodexo app:

Als u een Sodexo maaltijdchequekaart heeft، dan kan de MySodexo app voor u erg nuttig zijn. Deze app werkt gelijkaardig als de app van Edenred. Ook hier kan u nagaan waar u uw elektronische maaltijdcheques kunt gebruiken.

Op deze app kan u tevens uw budget bijhouden. Dat is makkelijk، want als u vaak met uw maaltijdchequekaart betaalt dan kan u het resterende bedrag nog moeilijk bijhouden. Via Google Maps kan u verkooppunten in uw buurt bekijken en als u uw kaart kwijt bent dan kan u via de app ook beroep doen op Card Stop. Deze handige app is volledig gratis.

Ticket Finder app:

Heeft u Edenred maaltijdcheques? Dan is het handig om Ticket Finder te downloaden. Deze app toont u op een eenvoudige manier waar uw winkels kunt vinden waar u kunt betalen met maaltijdcheques. Hierdoor kan u ook makkelijk winkels in uw buurt terugvinden. Zoek je winkels in een andere stad? Dan kan je er zelfs uw reisroute berekenen.

Ticket Finder helpt u niet alleen met het zoeken naar plaatsen waar u kunt betalen met uw maaltijdcheques، maar ook met uw ecocheques، cadeaucheques en de Ticket Compliments Sport en Culture.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button