Vacatures

Hoeveel kan je als YouTuber ster verdienen?

Je hebt er ongetwijfeld over gehoord van YouTube. Sommige video’s worden miljoenen keren bekeken, wat niet alleen naamsbekendheid genereert, maar ook veel geld oplevert.

YouTube-sterren worden niet betaald door de videosite zelf. Nee, dankzij het advertentienetwerk van Google verdienen celebs heel veel geld.

Adsense maakt advertenties die aan het begin van video’s verschijnen. Het zijn deze advertenties die YouTube-sterren veel geld opleveren.

Hoe meer views hoe beter:

Het is logisch dat de verhouding afhangt van de grootte van het publiek. Advertentienetwerken betalen een bepaald bedrag voor elke duizend views.

De hoeveelheid geld verschilt van persoon tot persoon. Gemiddelde waarde: ongeveer 8 euro per duizend paginaweergaven. Een snelle berekening leert ons dat een video die een miljoen keer is bekeken, gemakkelijk 7.855 euro kan opleveren.

Bederven! Al moet je er natuurlijk rekening mee houden dat veel gebruikers adblockers hebben, waardoor er geen advertenties worden afgespeeld. Een video met een miljoen views betaalt dus eigenlijk minder dan aanvankelijk gedacht.

Nog iets dat je niet mag vergeten: veel YouTube-sterren werken samen met bedrijven of verkopen fanartikelen. Dat loont natuurlijk ook.

De hit despacito:

Herinner je je de hit “Gangnam Style” van PSY nog? In 2013 werd de video 1 miljard keer bekeken. Een waarde van ongeveer 9 miljoen voor de artiest. Daar blijft het niet bij. Want in die tijd is de video maar liefst drie miljard keer bekeken.

Maar de absolute recordhouders zijn Louis Fonso – met Daddy Yankee – en de hilarische zomerhit ‘Despacito’. Het werd begin 2020 meer dan 7 miljard keer bekeken, wat betekent dat de video minstens 12 miljoen opleverde.

De grote winnaar:

Als je miljardair wilt worden, kan YouTube je kans zijn. Maar we mogen niet vergeten dat Google de enige grote winnaar is.

De maker van de video krijgt 68 procent van de advertentie-inkomsten, de rest gaat naar Google zelf. Zes jaar geleden verdiende het bedrijf alleen al aan Gangnam Style bijna 5 miljoen euro.

Lees ook: Hoe kan ik veel geld verdienen zonder te werken?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button