Buitenland

Premie tot maximaal 144 euro per maand in België

Hogere maandelijkse premie voor thuiswerken in Belgie

De Belgische regering werkt aan een verhoging van de vergoedingen voor werknemers en ambtenaren die vanuit hun huis werken. De premie verhoogt van 129،48 euro naar 144،37 euro per maand. Het is aan de werkgevers om het goed te keuren om ze te betalen.

Betalen is volledig belastingsvrij. Voor werknemers geldt het voor een periode van drie maanden، maar voor ambtenaren van wie de tarieven variëren van twintig euro tot veertig euro geldt een verlenging van acht maanden.

Wat is de reden hiertoe:

Op deze manier wil de overheid thuiswerk ondersteunen. Veel mensen moeten door de inzet meer betalen voor verwarming en andere kosten. Het is slechts een van de nieuwe maatregelen die de federale overheid heeft aangekondigd. Daarnaast heeft het een hele reeks fiscale maatregelen bedacht om bedrijven en particulieren in de Corona crisis te ondersteunen.

Premier de Croo “Open VLD” zei: De overheid heeft zichzelf altijd tot doel gesteld om gezonde bedrijven te redden، de middenklasse te beschermen en de meest kwetsbaren boven water te houden. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem “CD&V” komt daarom met een hele reeks fiscale maatregelen، van belastingverlagingen voor investeringen in kleine en middelgrote bedrijven tot vrijstellingen van allerhande bijdragen.

Lees ook: Huis kopen in België: welke verzekeringen moet je afsluiten?

Iedereen die onroerend goed verhuurt aan een horecabedrijf en ervoor kiest om de komende maanden gedeeltelijk of tijdelijk af te zien van die huurovereenkomst، kan 30% in brengen in zijn belasting aangifte.

Technisch werkloos:

Het laagste inkomen dat sinds het begin van de crisis meer dan tweeenvijftig dagen in technisch werkloosheid zit in een sector als de horeca، krijgt een eenmalige totale premie van 780 euro. De regering trekt ook dertig miljoen euro uit aan OCMW’s ter ondersteuning van jongeren en studentenbeurzen.

En de maatregelen denk maar aan technisch werkloos of het dubbele brugrecht van zelfstandigen verlengen de regering tot juni. Ik hoop dat het minder wordt، geeft de premier toe. Zijn regering trekt er al 2 miljard euro voor uit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button